Haberler

Bir şehir efsanesine dönüştü! İşte Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olayının aslı

Güncelleme:

Kur'an-ı Kerim'i yırttıktan sonra cezalandırıldığı ve yaratığa dönüştüğü rivayet edilen kızın hikayesi bir dönem uzun süre konuşulmuştu. Efsaneye dönüşen bu hikayenin gerçek olmadığı, çocukları korkutmak için üretildiği belirtiliyor. Sosyal medyada çok kez paylaşılan fotoğraf ise bir balmumu heykeline ait.

Hikayeye göre; Hollanda'da geçen olayda bir genç kız, müzik dinlediği sırada yüksek sesle Kur'an okuyan annesi tarafından uyarılır. Fakat kız yine de müziği kısmak istemez ve annesine sinirlenerek Kur'an-ı Kerim-i yırtar. Bu dakikadan sonra kızın cezalandırılarak maymun benzeri bir yaratığa dönüştürüldüğü iddia edilir.

Çoğu kişi yanlış biliyor! İşte Kur'an-ı Kerim'i yere atan kız olayının gerçek hikayesi

AİLESİ, İĞNEYLE ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ

İddianın devamına göre genç kız maymuna dönüştükten sonra Hollanda'da bir hastaneye yatırılır ve orada tutulmaya başlar. Ailesi ise kızlarını artık istemez ve iğneyle öldürülmesini talep eder. Hikaye bir efsane haline gelerek kulaktan kulağa yayılır.

Çoğu kişi yanlış biliyor! İşte Kur'an-ı Kerim'i yere atan kız olayının gerçek hikayesi

FOTOĞRAF MÜZEDE ÇEKİLMİŞ

Olayın aslı şöyledir ki; kız ait olduğu iddia edilen fotoğraf aslında Patricia Piccini tarafından 2003 yılında yapılan ve Hollanda'da bir müzede sergilenen balmumu heykeline ait. Dolayısıyla fotoğrafın hastanede çekildiği iddiası da boşa çıkar. Ortada ne yaratığa dönüşen bir kız ne de ölümünü talep eden bir aile vardır.

Çoğu kişi yanlış biliyor! İşte Kur'an-ı Kerim'i yere atan kız olayının gerçek hikayesi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hollanda Haberler

500

Yorumlar (10)

Nok Ta :

Peygamber hikayeleride hepsi bunun gibi şehir efsanesi değil mi sanki?

30
85
yanıtYanıtla
Çukurovalı:

Olum imanın yoksa saygın olsun. Em.besil. Sana neyin efsane olduğunu gösterirler mezarda kafanı yorma...

yanıt72
yanıt14
tarafsızgörüş:

çocukları korkutma bahanesi diyorsun da Ya olduysa ? dünya da benzeri yaşanmış olaylar var. Kuran-ı Kerim ve İslam a düşmanlşık edenlerin ibretlik son ları var. tek bu değil ki...

yanıt7
yanıt1
Jacub mert aslan:

Buna inanan salaklar mi vardi. Boyle sacma sapan seylere inanmayin artik ilim ve bilim disinda 9lan hersey hurafedir

19
40
yanıtYanıtla
Bunakonus:

Çukurovalı: imanin sartinda Peygamberlere iman diyor mucizelere iman demiyor. 2.si Mucizenin de 0 dogrulugu vardir ama dogrudan degildir. Mesela Peygamber Ay'i 2 ye boldugunde tum dunya gormus olsaydi tum dunya iman ederdi. 3. Mucize Peygamberin Yuceligine degil Acziyetine delildir. Aciz oldugundan Allah yardim da bulunuyor. Yoksa Peygambere taparlardi.

12
6
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Ay ikiye bömlünemsi belki müslümanlıktır aya müslümanlar ikiye ayrılmış iki grup olmuş olabilir.

yanıt2
yanıt2
Bunakonus:

Simdi yillarca bunu gosterip kuran ayetlerini arkaplanda okutarak insanlari korkutanlar ne hesap verecek. Belki de gercek olmayan bir din icin yillarca kandirilmisiz... korkutularak inanilan bir dini onumuze serenlere selam olsun.

6
5
yanıtYanıtla
Tevhidi Öğren İslam tevhid dinidir:

belki diye birşey yok diye senin gibi düşüncende olanlara . görmediğiniz şeye inanmayarak akılınızı inkar ediyorsunuz. ve hatta bütün atalarınızı inkar ediyorsunuz sonra dünyanın patlamayla oluştuğunu söyleyip buna inanıyorsunuz. görmediğinize inanmıyorsanız onlara neden inanıyorsunuz. bilim derseniz kuranda bir çok yere bilimin yeni keşfettiği şeyler var. ALLAH SİZE HİDAYETİ NASİP ETSİN.

yanıt6
yanıt6
pentakill lol:

dünya patlamayla olmuştur zaten. sadece allahın kudretiyle oluşabileceği birşey.

yanıt2
yanıt0
İbrahim YÜCEL:

2004-2005 YILLARINDA TELEFONLARLA HERKEZ BİRBİRİNE GÖNDERİRDİ,NE KORKARDIK BUNDAN :)

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title