Haberler

Çocukların "Uzay Macerası" Kitap Oldu

Yazar Canan Tan, dünyadaki üç uzay kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye'de yaşadığı deneyimleri kitap haline getirdi.

Yazar Canan Tan, dünyadaki üç uzay kampından biri olan İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'de yaşadığı 3 günü kitap haline getirdi.

Uzay Kampı Türkiye'de düzenlenen basın toplantısında kitabı hakkına bilgi veren Tan, dünyada sadece üç yerde olan kampın, o kampa sahip İzmir'in tanıtılmayı hak ettiğini belirtti.

Kampta çocuklarla gece gündüz 3 gün geçirdiğini aktaran Can, "Onlarca yıl geriye döndüm,  çocukluğum yaşadım ama kendi yaşımı da yaşadım. Çünkü uzay öyle bir tutku ki 7'den 77'ye uzanan bir serüven. Onun için kitabıma çocuk ya gençlik kitabı demiyorum" diye konuştu.

Tan, kampta geçirdiği süre içinde çocuklarla birlikte simülatör deneyimleri yaşadığını, roket görevine katıldığını aktararak, aktivitelerden çok keyif aldığını ifade etti.

Kampın ana kurucusu Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ'nin (ESBAŞ) CEO'su Faruk Güler de, ESBAŞ olarak yapılan işten gurur duyduklarını kaydetti.

Yazar Tan'ın heyecanlarına heyecan kattığını belirten Güler, şunları söyledi:

"(Okumak gelecektir) tanımlaması çok güzel bir tanımlama. Biz de uzay kampında geleceğin liderlerini yetiştirmek için katkılar sunmaya çalışıyoruz. Burada uzay bilimi vasıtasıyla teknik bilgiler aktarıyoruz ama burası bir kamp, kamp hayatıyla arkadaşlık duygularının gelişmesine yardımcı oluyoruz, global dostluk temasını işliyoruz. Çağımızda enternasyonal dostlukların barışa, yaşama çok önemli katkıları olduğunu biliyoruz."

Güler, kampa, kurulduğu 2000 yılında bu yana 50 ülkeden 150 bin civarında gencin geldiğini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Faruk Güler Canan Tan Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title