Haberler

Çocukların "Gökkuşağının Altında" Oyun Keyfi

Çukurova Şehir Tiyatrosu’nun çocuklar için hazırladığı bol renkli ve ışıklı tiyatro oyunu ‘Gökkuşağının Altında’ ile miniklere unutulmaz bir oyun keyfi yaşattı.

Çukurova Şehir Tiyatrosu'nun çocuklar için hazırladığı bol renkli ve ışıklı tiyatro oyunu 'Gökkuşağının Altında' ile miniklere unutulmaz bir oyun keyfi yaşattı.

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin'in çocuklar için de ücretsiz bir tiyatro oyunu istemesiyle harekete geçen Çukurova Şehir Tiyatrosu, renkli ve ışıklı, görsel efektlerle süslenmiş, çocukları harikalar diyarına götürecek "Gökkuşağının Altında" oyununu hazırladı.

Gökkuşağının yedi rengini gerçekçi havasıyla minik seyircilerle buluşturan oyunda, özellikle sihirbazın gösterileri, balerin Narin'in dansları ve hikayesiyle oldukça çarpıcı sahneler sunuyor. İlk gösterimini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapan oyuna minikler yoğun ilgi gösterdi.

Tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Nilbanu Engindeniz'in yazdığı ve Eren Özyalçın'ın yönettiği oyun, dekoru, kostümleri ve özel bestelenmiş müzikleriyle çocukları rüyalar alemine götürüyor. Bir ay gibi kısa zamanda hazırlanan çocuk oyunu aynı sahnede iki farklı dekora dönüşebilen çalışmasıyla, ışık tasarımları ve bir müzik grubu tarafından özel olarak hazırlanan şarkılarıyla dikkat çekiyor.

Başkan Soner Çetin, Orhan Kemal Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununu tüm Adanalı çocuklara armağan ettiklerini belirterek, ücretsiz oynanacak bu büyük prodüksiyonlu, sihirbaz gösterileri olan, danslı, müzikli, renklerin tüm canlılığını sunan oyuna çocukları davet etti.

Dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın önemini anlatan "Gökkuşağının Altında" tiyatro oyununda, Gökkuşağı Kumpanyası'nda çalışan palyaço Paço, sihirbaz Madrabaz, balerin Narin ve müzisyen Chopen çocukların en çok kendilerini alkışlamasını ve kumpanyanın bir numarası olmak için sürekli birbirlerinin gösterilerini bozmaktadır. Ancak bir gün çok kötü geçen bir gösterinin sonunda kumpanyanın müdürü Dodo, onları kumpanyadan kovar. Sevgiyi, arkadaşlığı, paylaşmanın ne demek olduğunu öğrenmeden onlarla çalışmayacağını söyler. Dört kafadar ne yapacaklarının bilemez halde yola koyulurlar.

Bu çocuk kumpanyası tadındaki rengarenk oyunda Burak Zereyalp, Süleyman Kabaali, Zeynep Ak, Ahmet Eldek ve Mustafa Dağlı etkileyici performanslarıyla dikkat çekerken, oyunun Dekorunu Ahmet Eldek, Işıklarını İrfan Güldağ, müziklerini Aykut Acarlar, kostümlerini Günay Şengönül ve danslarını İlhami Özdemir hazırladı. Çocuk oyunu her Perşembe saat 14'de ücretsiz olarak Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda çocuklarla buluşacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Kemal Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title