Haberler

Çocukların Cesetlerinin Vurduğu Sahilde Hayat Devam Etti

Güncelleme:

Bodrum dün sabah 5'i çocuk 12 Suriye vatandaşının kıyıya vuran cansız bedenleriyle sarsıldı. Ancak aradan çok bir süre geçmeden hayat normale döndü sahil yine doldu.

Bodrum dün sabah 5'i çocuk 12 Suriye vatandaşının kıyıya vuran cansız bedenleriyle sarsıldı. Tatil Cenneti'nden gelen fotoğraflar Türkiye'de ve dünyada infial yarattı. Savaştan kaçan milyonların dramını herkes iliklerinde hissetti.

Umut yolculuğunda kıyıya vurmuş minik bedenlerin çaresiz fotoğrafı günün tartışma konusuydu. Türkiye'de ve dünyada herkes bunu konuştu. Bu arada, saatler ilerledi, sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıkan kabus sahilinde yaşam hızla normalleşti.

SAATLER SÜRDÜ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden Yunanistan'a ait İstanköy Adası'na geçerken batan ikinci botta yaşamını yitiren 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi 5 yaşındaki Galip Kurdi ile ismi öğrenilemeyen bir çocuğun sabahın erken saatlerinde cesedinin kıyıya vurduğu Ali Hoca Burnu Plajı'nda öğle saatlerinden itibaren hayat normale döndü.

HABERLERİ BİLE YOKTU

Site sakinleri ile onlarca yerli ve yabancı turist, plaja geldiklerinde yaşanan faciadan habersiz denize girdi, güneşlendi. Küçük çocuklar, kısa bir süre önce ölen minik yaşıtlarının cansız bedenlerinin vurduğu sahilde kumdan kaleler yapıp oynadı. Ali Hoca Burnu'ndaki fener akşam saatlerinde ışıklarını yakarken, minik bedenlerin vurduğu kıyıdan kaçakların gitmeye çalıştığı İstanköy Adası'nın rahatlıkla göründüğü gözlendi.

GEÇİŞLERE ENGEL OLUNAMIYOR

Akyarlar'da yaşayan Eren Cerik, "Özellikle son iki aydan bu yana Yunan adasına geçişler o kadar çok arttı ki; ne jandarma ne sahil güvenlik hiç kimse engel olamıyor. Kaçakların bile bile ölüme gittiği belliydi. İşte gördüğünüz gibi yaşam burada devam ediyor, insanlar denize girmeye devam ediyor" dedi.

Bodrum'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için yola çıkan ilk lastik botta ölen 2 kardeşin isimlerinin 11 yaşındaki Zainb Ahmet Hadi ile 9 yaşındaki Hayder Ahmet Hadi olduğu belirlendi. Anne Zeynep Abbas Hadi, 3 çocuğundan 2'sinin cansız bedenlerini görünce sinir krizi geçirdi. Anne Hadi, kendisiyle birlikte faciada hayatta kalan kızı 7 yaşındaki Rawad Ahmet Hadi'ye sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Ölen çocuklarını son bir kez öpmek istedi.

17 KİŞİ BİNMİŞLER

Faciadan kurtulanlardan Suriyeli Omer Mohsin, saat 02.00 sıralarında açıldıktan sonra batan tekneden yüzerek baygın bir halde karaya çıktığını söyledi. Mohsin, "Kardeşim Bekir Mohsin'i arıyorum. Bulamadım. Bizim bindiğimiz bot 10 kişilikmiş, 17 kişi bindirildik. Kardeşimle kişi başı 2050 euro ödedik" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan İstanköy Suriye Bodrum Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

KATIL MEHTER:

ACEBA BOP ES BASKANI ERDOGANDA OLEN MUSLUMAN KARDESLERIMIZIN DRAMINI ILIKLERINDE HISSEDERMI DIYE DUSUNUYORUM, BU OLAYLAR ORTADOGU MUSLUMAN YONETICILERIN AMERIKAYA HIZMET EDIP NE KADAR HAIN, DIKTATOR, BENCIL OLDUKLARININ GOSTERGESIDIR OLANLAR ORTADA BU KAN KANIN SORUMLUSU ERDOGANDIR

11
102
yanıtYanıtla
AYSUN:

BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR.

3
79
yanıtYanıtla
Tülin:

Kimsenin umrunda degil herkes kendi eglencesinde. Neden Sahil kapatilmiyor yaa kapansa hic kimse eglenemez.

13
1
yanıtYanıtla
KARADENİZLİ:

İNSANLIK BİTMİŞ. . .

8
1
yanıtYanıtla
FATOŞ:

yazıklar olsun insanlık ölmüş bu ülkede ve git gide de ölüyor. . .

8
0
yanıtYanıtla
ibilgili:

bunların vebali suriye meselesinde türkiyeyi yalnız bırakan Avrupa birliği amerikadı tab, ii başta rusya iran bunlar katile ortaktırlar yöneticcilerini yarınh allah hesaba elbet çekecek

7
1
yanıtYanıtla
KK:

O sahili kapatın bi daha da açmayın

6
1
yanıtYanıtla
ata:

bunun sorumları akpsuruyeyi amerikayla bu hale soktularacaba onlara sorsak vicdanları sızlıyormuama nerde onlarda vicdan

2
3
yanıtYanıtla
aq:

bu savaşı körükleyenler utansın şerefsizler.

4
0
yanıtYanıtla
ONUNCU KÖY:

Sahillere tatile gidenler zenginler. Zaten o aç gözlü zenginler yüzünden hep yoksullar, masumlar öldürülüyor. Vicdanı olmayan zenginleri bu çocuklar niye etkilesin, kendi çocuklarının bir eli yağda bir eli balda. Sahiller yine sere serpe ne vicdan ne insanlık ne namus kalmış. . . . !!!!!!!

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title