Haberler

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran ve canlı yayında gözaltına alınan fettan gelin tutuklandı

Güncelleme:

Artvin'de çobanlık yapan Ercan Akbulut'u evlilik vaadiyle yaklaşık 40 bin lira dolandırdıktan sonra ortadan kaybolan 'Nehir Naz' takma isimli Hülya Soyler, katıldığı bir canlı yayında gözaltına alınarak tutuklandı. Soyler'in son dört ayda aynı yöntemle 5 ilde 300 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Artvin'in Ardanuç ilçesinde evlenmek isteyen çoban Ercan Akbulut, tanıdığı bazı inşaat ustaları aracılığı ile Van nüfusuna kayıtlı Hülya Soyler ile tanıştırıldı. Aracılara 31 bin lira başlık parası veren çoban Akbulut, Van'dan aldığı kadınla Ardanuç'a geldi. Akbulut ve Soyler ile akrabaları yolculukları sırasında sosyal medyadan canlı yayın yaparak o anları da paylaştı. Canlı yayın sırasında gelin ve damat adaylarına yorum yazanlar mutluluklar diledi. Yolda bir restoranda yemek molası veren gelin ve damat adaylarının akrabaları, çekilen fotoğraf karesini de 'Gelinimizi aldık, geliyoruz' diye paylaştı.

3 GÜN SONRA KAÇTI

Ardanuç'ta 3 gün kalan Hülya Soyler, Ercan Akbulut ile alyans almak için kuyumcuya gitti. Burada pahalı bir alyans satın aldıran Hülya Soyler, kuyumcu çıkışı bir mağazaya girdi. Bu sırada Soyler, aniden ortadan kayboldu. Gelin adayına ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan çoban, jandarmaya başvurdu.

40 BİN LİRA ZARARI OLDU

Soyler'in bir taksiye binerek önce otobüs terminaline, ardından İstanbul'a gittiği belirlendi. Ercan Akbulut'un kadına başlık parası ile birlikte yaklaşık 40 bin lira harcadığı öğrenildi.

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran genç kadın canlı yayından gözaltına alındı

5 İLDE 300 BİN LİRALIK VURGUN YAPMIŞ

Artvin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hülya Soyler'in izini sürdü. Şüphelinin Türkiye'nin farklı illerinde çok sayıda kişiyi evlilik vaadiyle dolandırdığı, altın ve başlık paraları ile kaçtığı belirlendi. Düğün davetiyeleri de bastıran Hülya Soyler'in son 4 ayda, 5 ilden yaklaşık 300 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi.

CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANDI

'Nehir Naz' lakaplı Soyler, önceki gün katıldığı bir televizyonda canlı yayınlanan programda, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Soyler ile aileler arasında aracılık yapan Y.B. ve K.T. de yakalandı. Artvin'e getirilen şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hülya Soyler tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran genç kadın canlı yayından gözaltına alındı

"23 YAŞINDA DEDİLER 29 ÇIKTI"

Yaşadığı olayı anlatan Ercan Akbulut, "Amcamın evini yapan bir usta vardı, amcam ustaya, 'Benim bir yeğenim var, bunu baş göz edelim' demiş. O da, 'Ben bulurum ama 40-50 bin lira başlık parası var' demiş. Amcam da babama danıştı. Babam da benle konuştu ve 'olur' dedim. Yavuz usta, ben, babam ve amcam Van Erciş'e gittik. Orada da aracı bir kişi vardı, onla birlikte kızın evine gittik. Eve girdik, oturduk çay falan içtik. Kızla beni konuşturdular ve olumlu gördüler. Daha sonra konu başlık parasına geldi. 40 bin lira para istediler, 31 bin liraya anlaştılar. Parayı hesaptan vermek istedik ama kabul etmediler. O an biraz şüphelendik, parayı vermeden Artvin'e geri geldik. Usta 'Ayıp oldu' dedi. Bizi bir daha onların evine götürdü. Çektiğimiz parayı nakit olarak verdik, kızı aldık ve Artvin'e geri geldik. Kız için 23 yaşında dendi ama 29 yaşında olduğunu öğrendik. Cuma günü akşam dışarı çıkıp gezdik. Pazartesi sabahı da nişan yüzüğü almak için Ardanuç'a gittik. Yüzüğü aldık elbise almak için başka bir mağazaya girdik. Bir anda mağazadan kayboldu, kaçtığını anladık" dedi.

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran genç kadın canlı yayından gözaltına alındı

"SÜREKLİ NAMAZ KILIYORDU AMA HİÇ ABDEST ALDIĞINI GÖRMEDİM"

İnsanların birbirini çok iyi tanıması gerektiğini ifade eden Akbulut, "Görücü usulünü kimseyle tavsiye etmiyorum daha önce hiç kız arkadaşım olmadı. Çok üzüldüm, iyi niyetle bir yola çıktık ama dolandırıldık. Yüzük almaya giderken, 'uygun fiyatlı bir yüzük alalım, durumumuz iyi değil anlayış göster, zaten başlık parası verdik' dedim 'tamam' dedi ama en pahalısını seçti. Kendisinin gerçek adını da bilmiyorum. Nikah için kimliğini istedim vermedi, aslında orada şüphelenmiştim. Kız buradan kaçmadan önce telefonumdaki tüm fotoğraflarımızı da silmiş, hiç delil bırakmamış. Biz şüphelenmeyelim diye babaannemle namaz kılıyorlardı ama abdest aldığını hiç görmedim, sürekli namaz kılıyordu. Ben çiftçiyim ve koyunlarım var, 40 bin TL bizim için çok para. Ben bu parayı geri istiyorum ve şikayetçiyim. Artık evlilikten soğudum daha evlenmek istemiyorum. Yine kandırılmaktan korkuyorum, düzgün kısmetler karşıma çıkarsa olur ama konuşmam lazım. Hayatı paylaşabileceğim bir eş istemiştim. Buralardan kimseyi bulamadık, kızlar çiftçiye gelin gelmek istemiyor. Böyle bir çare aradık ve dolandırıldık" ifadelerini kullandı.

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran genç kadın canlı yayından gözaltına alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500

Yorumlar (68)

REALİST:

başka ülkede yaşayamam yeminle akıl tutulması yaşıyorum şimdi Aysun Kayacı yı anladınız değilmi ne demek istediğini?

28
27
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Kadın öyle dedi diye bir sürü laf söylediler kadına kadın cahillik ile doğru olan arasında bir kelime söylemişti halbuki çok da doğruydu insanları küçümsemek değildi asla söylediği şey sadece insanların kendini geliştirmesi düşünmesiydi. sana katılıyorum arkadaşım

yanıt3
yanıt3
gattuso:

sımsıkı sarıldıgın o aysun kayacı emın ol senıde o kefeye koyuyordur. merak etme

yanıt5
yanıt8
my:

ne alakası var hayata at gözlüğü ile bakan çok senin gibi işte hiç duymadınmı hakimlerin doktorların bile dolandırıldığını

yanıt0
yanıt0
Ahmed:

Dolandırılan profları da aynı kefeye koyun o zaman. Okumak değil, feraset önemlidir.

yanıt1
yanıt0
Zeynep:

Bir bayan olarak, bu kansızlardan utandım. Yalansız, dolansız, evlenip yuva kursan fena mı?. Karnın doyuyorsa, iyi bir eşin varsa, mutluluğu parada, haramda aramaya ne gerek var. Görücü usulü evlilik kötü değildir. Ben görücü usulü evlendim. Ama sorduk soruşturduk. Baktık herkes gözü kapalı kefil oldu. Bak şimdi nasıl mutluyum. Çocuklarımız var. Hem para ile kız almak ne ya. Siz baştan yanlış başlamışsınız. Biz de gelin olduk. Ne altın istedik, ne ev ne de para. Şimdi her şeyimiz var çok şükür

39
1
yanıtYanıtla
ADA:

Bu kadın bu tiple onca insanı dolandırıyorsa ceza yerine madalya verilmeli

29
0
yanıtYanıtla
Pukat:

Yokluk napsınlar

yanıt8
yanıt1
İVAN DİVANDAKOR:

herkes çobana yüklenmiş. çobanın ne suçu var adam temiz kalpli olduğu gibi sağlıklı beslenen dağ havası almış bir adam. sorsan sigara bile içmiyordur. ne olmuş yani evlenmek yuva kurmak istemişse. böyle tertemiz adamları da kandırıp kendinize benzetiyorsunuz. sonra da kötülüyorsunuz. önce aynaya bakın!

27
2
yanıtYanıtla
İlkim:

Maşallah millet aldığını verdiğini internette sergilemekten geri kalmıyor

23
3
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title