Haberler

Çoban Kız Hamdu Sena, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Kepenek Giyerek Gidecek

Çoban kız Hamdu Sena, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kepenek giyerek gidecek Rizeli Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çağrıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gidecek...

Çoban kız Hamdu Sena, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kepenek giyerek gidecek

Rizeli Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çağrıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gidecek

Rize'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye olarak ise kendi yaptıkları yayla tereyağından götürecek

RİZE - Rizeli Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çağrıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gidecek. Rize'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye olarak ise kendi yaptıkları yayla tereyağından götürecek.

Rize'nin İkizdere ilçesi Yağcılar köyünde yeni doğum yapan keçisini sırtına alan, yavrusunu da 'Tomi' isimli çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyarak karlı yolda yürürken ağabeyinin bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşması ile ünlenen 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Külliye'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na çağrılmasının ardından tatlı bir telaş yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde hemşehrisi Erdoğan'a hediye olarak ne götüreceğine karar veren Hamdu Sena Bilgin, resepsiyonda ne giyeceğine de karar verdi.

Bilgin, 29 Ekim Resepsiyonu'na özel olarak yaptırdığı her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gitmeye karar verdiğini söyledi. Kendisinin bir çoban kızı olduğunu hatırlatan Hamdu Sena Bilgin, çobanların koyunları bekletirken giydiği kıyafet olan, yağmurlarda içine su almayan ve soğuklarda ise sıcak tutan 'Kepenek' giyerek kültürünü yaşatacağını belirtti.

Yağcılar Köyü'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Atilla Bilgin'in Ortaokul 1. sınıf öğrencisi kızı Hamdu Sena Bilgin, yaptığı açıklamada "Bu davet benim için çok önemli çünkü Cumhurbaşkanımızdan bazı konularda destek isteyeceğim. Özellikle yaylamıza yol olmadığından dolayı 4 kilometrelik yolu yürüyerek gidiyoruz. Bu yolun yapılmasını isteyeceğim. Köyümüzdeki organik tarım çalışmaları konusunda da talepte bulunacağım. 29 Ekim Resepsiyonunda Cumhurbaşkanımıza ileteceğim konular arasında çok şey var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye olarak yayla tereyağı götüreceğini kaydeden Bilgin "Hayvanları çok seviyorum. Onlara bir zarar gelmesini istemiyorum. o yüzden ilerleyen dönemlerde ilk etapta veteriner sonrasında ise Tarım bakanı olacağım hedefim bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Atilla Bilgin 29 Ekim Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title