Haberler

Cizre'de Türk Bayrağını İndirme Girişiminde Bulunan 54 Kişi Tutuklandı

Terör Örgütü Elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da Yakalanıp Türkiye'ye Teslim Edilmesinin Yıldönümü Nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesinde 15 Şubat Tarihinde Meydana Gelen Olaylar Sırasında Kamu Binalarına Saldıran ve Türk Bayrağını İndirme Girişimlerinde Bulunan Terör Örgütü Yandaşı 134 Kişiden 54'ü Çıkarıldığı Mahkemece Tutuklandı.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edilmesinin yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde 15 Şubat tarihinde meydana gelen olaylar sırasında kamu binalarına saldıran ve Türk bayrağını indirme girişimlerinde bulunan terör örgütü yandaşı 134 kişiden 54'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan olaylara ilişkin Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü yandaşlarınca, terör örgütü elebaşısının 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya' da yakalanarak ülkemize getirilişinin yıldönümü bahane edilerek, ilimiz Cizre ilçesinde 15 Şubat 2008 günü meydana getirilen yasadışı olaylar esnasında; terör örgütü yandaşlarınca yasadışı sloganlar atılmış, İdil ve Nusaybin caddeleri trafiğe kapatılmak istenmiş, bu göstericiler güvenlik güçlerimizin müdahaleleri neticesinde dağıtılmışlardır. Çıkan olaylarda bir gösterici, çıkan arbede sırasında yaralandığından bahisle, yakınları tarafından Cizre Devlet Hastanesine kaldırılmış, ancak şahıs yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. 16 Şubat 2008 günü bahse konu şahsın defin işlemi öncesi ve sonrasında yine terör örgütü yandaşlarınca, görevlilerimize, kamu binalarına, sivil vatandaşlarımıza ait işyerlerine ve araçlarına saldırıda bulunulmuş, hatta haddi aşan bazı göstericilerce Cizre Karayolları Müdürlüğü binası önünde göndere çekili bulunan Türk bayrağına fiili saldırıda bulunulması üzerine, eylemci gruplar güvenlik güçlerimizce yapılan müdahaleler neticesinde dağıtılmış, ancak zaman zaman ara sokaklarda toplanmalar olmuş, bu gruplar da yapılan müdahaleler neticesinde dağıtılmıştır''.

54 KİŞİ TUTUKLANDI Şırnak Valiliği'nin açıklaması şöyle devam etti:

''Olaylar esnasında 10 güvenlik görevlisi ile 20 vatandaşımız yaralanmış, güvenlik güçlerimize ait 11, vatandaşlarımıza ait 5 araç ile kamu kurumlarına ait 4 bina, vatandaşlarımıza ait 16 işyerinde maddi hasar meydana gelmiştir. Cizre ilçemizde gerçekleştirilen yasadışı olaylara karışan eylemcilerden, suçüstü ve olaylar esnasında çekilen kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olmak üzere; Karayolları Müdürlüğü önünde göndere çekili Türk Bayrağına fiili saldırıda bulunan şahıs ve olaylar esnasında hayatını kaybeden şahsın defni sırasında, mezarlıkta toplanan topluluğu yönlendirerek provoke eden ve terör örgütünü simgeleyen bez parçasını açan şahsın da aralarında bulunduğu 134 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüphelilerden 54'ü, haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmış 80' i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.'' Öte yandan, yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda uzun menzili silah ve terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildiği bildirildi.

(CB-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title