Haberler

    Çin'de, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda koronavirüse rastlandı

    Güncelleme:

    Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının başından beri merak edilen "Yiyecekten virüs bulaşır mı?" konusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çin'de, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda Kovid-19 virüsüne rastlandı.

    "KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRIN" ÇAĞRISI

    Çinli sağlık yetkilileri 24-31 Ağustos tarihleri arasında Çin'in Jilin eyaletine ithal edilen kalamar paketlerini satın alanların ya da tüketenlerin derhal koronavirüs testi yaptırması çağrısında bulundu.

    ŞİRKETLERİN İTHALATLARI 1 HAFTA ASKIYA ALINACAK

    Çin gümrüğü cuma günkü açıklamasında, dondurulmuş gıda ürünlerinde koronavirüs çıkması durumunda şirketlerin ithalatlarını bir hafta süreyle askıya alacağını belirtti. Bu sürenin, tedarikçi şirketin ürünlerinde üç defa Kovid-19'a rastlanması durumunda bir aya uzatılacağı ifade edildi.

    DAHA ÖNCE DONMUŞ GIDA KARGOLARINDA VİRÜSE RASTLANMIŞTI

    Ağustos ayında, iki Çin kentinde yetkililer ithal donmuş gıda kargolarında virüs izine rastlandığını açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Kovid-19'un gıda veya ambalaj yoluyla yayıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

    DÜNYA GENELİNDE 963 BİNDEN FAZLA İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

    İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 963 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi, 31 milyonun üzerinde insan ölümcül salgına yakalandı.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Rusya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
    500

    Yorumlar (14)

    Biliyorlar:

    Yakında bu Çinliler yüzünden hepimiz öleceğiz.

    15
    2
    yanıtYanıtla
    efe:

    ölecez önünde sonunda yapayak bişi yok

    8
    9
    yanıtYanıtla
    Tuğba:

    Hayırlısızla bi öleydik

    yanıt5
    yanıt5
    Harbiden eksiğiz:

    Bu memlekette ölmeyi bayılmak sanan , ölüme bile efelik yapmaya çalışan , hastalık kapıyı çalınca da “‘doktor elini ayağını öpeyim kurtar beni” diye yalvaran o kadar çok efe varki. Tecrübeyle sabit yorumdur

    yanıt1
    yanıt2
    bilmiyor:

    dikkat dünya sağlık örgütü virüse destek veriyor dsö ne söylüyorsa hepsi yalan söylüyor artık dsö diye birşey yok dsö insanların ölmesinden yana kimsenin hastaların sağlığına kavuşmasın diyor dsö ye para vermesinler çekilsinler bizimkiler

    15
    0
    yanıtYanıtla
    HÜSEYİN ÖLÇEK:

    ÇOK yeyin ÇOK yeyin ÇOK yeyin ???????????

    2
    10
    yanıtYanıtla
    korku servisleri:

    korkmuyirum korkmiyurum korkmıyuruuuuum ölümden ötesi mahşer

    8
    4
    yanıtYanıtla
    Badem:

    Önünüze gelen her haltı yediniz. Sizlerin yüzünden bizde sıkıntı yaşıyoruz. Kimse de bir şey yapmıyor. Ölüme terk edilmiş gibiyiz resmen. . .

    7
    2
    yanıtYanıtla
    corci:

    Türk halkı bu tür yiyecekleri artık yiyemediği için sorun yok.

    5
    4
    yanıtYanıtla
    USTA:

    SİMDİDE YIYECEKLERLE DAGIYIYO CIN

    5
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title