Haberler

Çilek, 'Emekli İkramiyesi' Oldu

Güncelleme:

Manisa Turgutlu'da 5 dekarlık arazisi bulunan Nevzat Özçelik, 16 kökle başladığı çilek üretiminde 25 bin köke ulaştı. 5 liradan sattığı çileğe gösterilen yoğun talebe yetişemiyor.

Manisa Turgutlu'da emekli, 3 çocuk babası Nevzat Özçelik 16 kökle 2 yıl önce başladığı 'Emiralem çileği' üretiminden olumlu sonuç alınca 5 dekarlık arazisine 25 bin kök çilek fidanı ekti. Çileklere yoğun talep olduğunu anlatan Özçelik, şöyle dedi:

İLK ÇİLEĞİ O VERİYOR

"Yılın ilk çileğini ilçede piyasaya biz veriyoruz. 5 dekarlık arazimde yılda 4 ton çilek üretiyorum. Tüketicilerin siparişi üzerine günlük olarak çileklerimizi pazarlayıp aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Çilek yetiştirmeye başladığım ilk yılımda 10 sıra çileğim vardı. Bu sezon 25 bin fidanımla hasadına başladığımız çileklerimizden iyi bir gelir bekliyoruz. Çileklerimizi hasat sezonu başından sonuna kadar kilosu 5 TL'den satıyorum. Siparişler çok olursa işçi tutuyorum."

ÇİLEK BU YIL YÜZ GÜLDÜRDÜ

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, geçen yılın Nisan ayının sonunda başlanılan çilek hasadının bu yıl erken başladığını belirterek, şöyle konuştu:



"Geçtiğimiz yıl özellikle natürel üretim yapan çiftçilerimizin Ocak, Şubat ve Mart aylarında havaların mevsim normallerine göre gitmemesi nedeniyle hem hasat dönemine geç girilmiş, rekoltede büyük düşüşler yaşanmıştı. Bu yıl havaların erken ısınması, don olaylarının erken bitmesi en çok natürel çilek üretimi yapan çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bölgemizde 1000 dekarda çilek üretimi yapılıyor. Çilek hasadına yeni başlayan tüm çiftçilerimize bol ürünlü ve kazançlı bir sezon dilerim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Emiralem Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

ka akıl:

Allah birini bin etsin helal olsun amcama

21
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

CALIŞAN KAZANIR

15
0
yanıtYanıtla
DENİZLİ:

ortadaki kadının kafasına sopa mı düşmüş. . . . . . . . hhııımmmm

6
5
yanıtYanıtla
YAKINDA AKPDEN KURTULACAĞIZ:

AKP NİN ANLAMADIĞI BİRŞEY VAR. ÜLKÜCÜLERİ APTAL SANIYORLAR…. ÜLKÜCÜ OKUMUŞ KENDİNİ YETİŞTİRMİŞ BİR İDEOLOJİ ADAMIDIR. KENDİNİ AKILLI SANAN BİRKAÇ SATILIK ADAMIN NİYETİNİ ANLAYAMAYACAK KADAR SAF DEĞİLDİR. KİMİN DOST KİMİN DÜŞMAN OLDUĞUNU İYİ BİLİR. ONU KANDIRABİLECEĞİNİ SANANLAR ANCAK SATILIK OLANLARI KANDIRIR. ONLARDA ZATEN ÜLKÜCÜ DEĞİL ÜLKÜCÜ GÖRÜNENLERDİR. ÜLKÜCÜYÜ KANDIRDIĞINI SANAN HAİNLER ÜLKÜCÜNÜN DEMİR PENÇESİ BOĞAZINA YAPIŞTIĞINDA YAPTIĞI HATAYI ANLAYACAKTIR.

4
4
yanıtYanıtla
çetin kaya:

sizin başkan ülkücümü bence değil

yanıt4
yanıt0
Ali:

Akpye iktidar yolunu açan kim?2002 de erken seçime götüren 2015 iktidardan düşen akye iktidar kapısını açan kim?

yanıt1
yanıt0
genç girişimci:

bu adamın numarasını almak gerek nasıl yapmış o kenardaki taşları bir bilgisi olan varmı

6
0
yanıtYanıtla
tarih öğretmeni:

Türk halkı siyaseti bırakıp üretirse asla sarsılmaz. Ama bizler çalışıp , üretip ekonomik kazanç elde edeceğimize boş ve çok konuşup siyaset yaparak vaktimizi harcayıp bölücülük yapıyoruz maalesef.

3
0
yanıtYanıtla
zzz:

50005=25. 000 yapar. yarısı masrafa gider. 12. 500 kalır. bence uğraşmaya değmez. ceviz ağacı dikse daha yararlı olur. 250 Tane ceviz ağacı dikse ağaç başı 25 kg alsa yılda 6. 000 kg yapar. 15 liradan satsa 90. 000 yapar. tabi 5 sene sonra.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title