Haberler

Çikolata Tadında Ceza

Çikolata tadında ceza Ceza olarak çikolata dağıttı Elinde çikolata ve broşürlerle gören şaştı kaldıAMASYA - Amasya'da iki aracın çarpıştığı trafik kazasına neden olan genç, ceza yerine sürücü ve yayalara çikolata ile trafik kurallarına dikkat çeken broşür dağıttı.

Çikolata tadında ceza

Ceza olarak çikolata dağıttı

Elinde çikolata ve broşürlerle gören şaştı kaldı

AMASYA - Amasya'da iki aracın çarpıştığı trafik kazasına neden olan genç, ceza yerine sürücü ve yayalara çikolata ile trafik kurallarına dikkat çeken broşür dağıttı.

Yaklaşık 5 ay önce sürdüğü otomobilin bir araca çarpması sonrası korkup kaza yerinden kaçan Özkan Dikmen'den şikayetçi olan kazazede Mustafa Gökçe açılan soruşturma sürerken Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu görevlileriyle görüştü. Taksi sürücüsü Gökçe, Dikmen'in trafikte sürücülere sürücülere çikolata ile trafik güvenliğiyle ilgili broşür dağıtması karşılığında uzlaşacağını iletti. Bunun üzerine çikolata alıp broşürlerle birlikte polislerin durdurduğu araçlardaki sürücülere ve yolculara dağıtıp verilen cezaya da sevinen 26 yaşındaki fabrika işçisi Dikmen, "Bilmeyerek bir kaza atlattım. O yüzden kendimi affettirmek istiyorum" dedi.

"Cezadan daha iyi, ders verici olmuş"

Durumu trafik denetim sanıp elinde çikolata ve broşürler olan genci görünce bir süre şaşıran sürücülerden Bekir Çelik, "Aslında cezadan daha iyi gibi. Çünkü ders verici gibi olmuş" diye konuştu.

Maddi hasarı sigorta tarafından karşılanan kazazedenin soruşturma sürerken Cumhuriyet Savcısı Süleyman Polat ile yaptığı uzlaştırma görüşmesi sonrası istediklerinin gözetimlerinde uygulandığını belirten uzlaştırmacı bilirkişi Kemal Kılıç, "Bu vesileyle Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmanın Uygulanmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sona erdi. Bu şekilde adli makamları da yormadan tatlılıkla dosya sonuca ulaştırılmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Gökçe Dikmen Amasya Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title