Haberler

Çiftçiler, Ayı ve Domuzlardan Bıktı

Erzincan'a bağlı Uluköy'deki çiftçilerin ektiği şeker pancarı ile buğdaya domuz, karpuza ise ayıların saldırdığını söyledi.

Erzincan'a bağlı Uluköy'deki çiftçilerin ektiği şeker pancarı ile buğdaya domuz, karpuza ise ayıların saldırdığını söyledi.

Merkeze 28 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 1000 nüfuslu Uluköy'de yaz mevsimi ile başlayan yabani hayvan saldırıları köylüleri canından bezdirdi. Buğday, şeker pancarı, karpuz, kavun, mısır, domates ekimi yapılan köyde, domuz ve ayılar çiftçinin yetiştirdikleri ürüne zarar veriyor. Köylüler çeşitli sesler çıkaran aletler koyarak buğday tarlalarını ezen ve başakları yiyen domuzlara karşı önlem almaya çalıştıkları halde başarılı olamadıklarını söyledi.

Uluköy'de çiftçilik yapan Uluyol eski Belediye Başkanı Salih Kara, her türlü önlem almalarına karşın domuz ve ayıların zarar vermesinden kurtulamadıklarını söyledi. Aynı zamanda gönüllü köy korucusu olan ve önceki yıllarda domuzları Kaleşnikof ile vuran Salih Kara, bu konuda 5 ayrı suçtan 1410 lira idari para cezasına çarptırıldığını söyledi. Kara, şunları söyledi:

"Çevre ve Orman İl Müdürlüğü gelsin yabani hayvanlarını toplasın götürsün, bizi zarardan kurtarsınlar. ya da yabani hayvanların çiftçiye verdiği zararı karşılasın. Domuzlar üreme döneminde oldukları için avlanmaları yasak. Domuzlar bizim yaşam alanımızı işgal ediyor ama müdahale edemiyoruz.Vurduğumuz zaman hem ceza alıyoruz. Ayrıca hayvanseverler ayağa kalkıyor. Tarlalarda köpekleri sürekli bağlı tutuyoruz. Bu sefer de kurtlar gelip köpekleri parçalıyor."

- Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Kara Erzincan Uluköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title