Haberler

Çiftçi, Çiftçileri Ziyaret Etti

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, hibe desteği alan işletmeleri ve inşaatları tamamlanan "DAP Projesi" yatırımcılarını ziyaret etti.

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, hibe desteği alan işletmeleri ve inşaatları tamamlanan "DAP Projesi" yatırımcılarını ziyaret etti.

İl Müdürü Yıldız, Hanlı ve Güney köylerinde büyükbaş hayvancılık projeleriyle hibe desteği alan genç çiftçi işletmelerini ziyaret ederek, taleplerini dinledi. Dağıtımı yapılan hayvanları da inceleyen Yıldız, doğumların başladığını belirterek çiftçilere bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

Yatırımcıların il müdürlüğüne 10 ile 49 baş arasında hayvan barındıracak, ahır inşaatı projesi sunduğunu belirten Yıldız şunları söyledi:

"Uygun bulunan projeler yatırıma alındı. Ağustos ayında başlanan 30 baş ve 49 baş kapasiteli ahır inşaatı aralık ayında tamamlandı. Yatırımcıların yüzde 50 oranındaki hibe desteği ödemeleri hesaplarına yatırıldı. Ahır ve ağıl projelerinden ilk iki tanesi tamamlanarak hayata geçmesi hem çiftçilerimizi hem de bizleri memnun etti.

İnanıyorum ki bu bir başlangıç, İlimiz hayvancılığının modernize edilerek daha sağlıklı yapıya kavuşturacak. Ülke çapında ise üretimin artırılarak hem çiftçilerimizin hem de ülke ekonomimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bu gibi projelerin ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına büyük katkı sağlanmasını ümit etmekteyiz. İlimizde bulunan tüm yatırımcıların 1 Ocak'ta başlayan ve 31 Ocak'ta sona erecek olan DAP projesi başvurularını kaçırmamalarını ve hibelerden faydalanmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Seyit Yıldız Hanlı Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title