Haberler

CHP'nin Raporu: IŞİD'e Katılmaya Gidenler 20 TL'ye Sınırdan Geçiyor

Güncelleme:

CHP heyetinin IŞİD'e en yüksek katılımın olduğu yer olarak dikkati çeken Adıyaman'daki temaslarının ardından hazırlanan raporda çarpıcı bilgiler yer aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda oluşturulan bir heyetin IŞİD'e en yüksek katılımın olduğu yer olarak dikkati çeken Adıyaman'daki temaslarının ardından hazırlanan raporda çarpıcı bilgiler yer aldı.

CHP'nin hazırladığı raporda "IŞİD'e katılan bazı çocukların ailelerine, sınırdan 20 TL vererek geçtiklerini ifade etmiştir. Yine aileler tarafından dile getirilen önemli bir iddia ise sınırdan ambulans ile geçtikleri yönündedir." ibareleri yer aldı.

İŞTE CHP'NİN RAPORU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ tarafından hazırlanan raporda özetle şu bilgilere yer verildi:

"CAMİLERDEN ELAMAN TOPLANIYOR İMAMLAR GÖZ YUMUYOR"

"Bazı kahvehaneler IŞİD İrtibat Noktası haline gelmiştir. Görüşülen aileler tarafından özellikle İslam Cafe isimli çay ocağının, IŞİD'e katılan gençlerin uğrak mekânı olduğu ifade edilmektedir. Örgütün eleman devşirdiği bir diğer temas noktası ise kentteki bazı camilerdir. Özellikle Maraşlılar Camii'nde ve Fatih Camii'nde dışarıdan gelen ve camilerde sohbetler ile cihad yanlısı çağrıda bulunan kişiler bulunmaktadır. Bu duruma cami hocalarının göz yumduğu anlaşılmaktadır.


(Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin öldüğü canlı bomba eylemini gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün Adıyaman'da işlettiği, daha sonra belediye tarafından kapatılan İslam Çay Ocağı'na HDP'nin Diyarbakır mitingine düzenlenen bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder'in de gittiği ortaya çıkmıştı.)

SAKALLAR UZAMAYA BAŞLADI

Hatta bir cami hocasının, kendisine bu durumu şikâyet eden bir aileye, 'Sen bu işe karışma, bunlar dışarıdan geldiler, devlet gönderdi' dediği ifade edilmektedir.
Çocukların sakal bırakmaya başladıkları ve 'dar-ül harp' gerekçesiyle Cuma namazı kılmayı reddettikleri anlatılmaktadır.

AİLELERE PARA BASKISI

Annelerine çarşafa girme baskısı yaptıkları anlatılmaktadır. IŞİD'e katılmaya giden çocuklar evden para götürmüşlerdir. Çocuklar ailelerine ev, araba veya bileziklerini satmaları için baskı yaparak, bu parayı 'Hak yolunda savaşan din kardeşlerine' götüreceklerini söylemişlerdir.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Suruç'taki canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz ile H.H.P. ve M.S.K. isimli şahısların çocukları kandırıp örgüte götürdüğü aileler tarafından ifade edilmektedir. Örgüte katılan gençlerden birinin yakını tarafından, bimer aracılığıyla Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na hitaben Eylül 2013'te iki farklı şikayette bulunulmasına karşın bu kişiler hakkında uzun bir süre hiçbir işlem yapılmamıştır.

AMBULANSLA KOLAY GEÇİŞ

Bu kişiler sürekli gelip gittikleri halde Emniyet tarafından bu yapılmış bir işlem bulunmamaktadır. Bazı çocuklar ailelerine, sınırdan 20 TL vererek geçtiklerini ifade etmiştir. Yine aileler tarafından dile getirilen önemli bir iddia ise sınırdan ambulans ile geçtikleri yönündedir. Buna göre, sınırın öte tarafından yaralı getiren ambulanslar buradan gençleri oraya götürmektedir."

DAVUTOĞLU DA RAPORDA: İYİ Kİ BİRLİKTE GİTMİŞLER

CHP'lilerle görüşen Diyarbakır bombacısı Orhan Gönder'in ailesi, oğullarının durumunu anlattıkları Davutoğlu'nun "Onun için MİT'e talimat verdim" dediğini söyledi. Suriye'ye giden bir gencin ailesi ise "Oğlum eşini de götürdü" deyince Başbakan'ın yanıtı "İyi ki beraber gitmişler, birbirlerini desteklerler" olmuş.

"SURUÇ'TAN BETER ŞEYLER OLABİLİR"

Adıyaman izlenimleri ve raporun yazım süreciyle ilgili Cumhuriyet'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çocukları IŞİD saflarına katılan ailelerin birçoğunun birbirlerini tanıdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Orada gördüğümüz manzaranın özeti şu; devletin bu konuda iyi niyetli bir zaafiyeti söz konusu değil; tam tersine tam bir koruma ve kollama var. Katılımlar resmen teşvik ediliyor. Örneğin Orhan G.'nin annesi, oğlunu polise götürüyor ve 'benim oğlum IŞİD'çi' diyor. Annenin bu ifadesine rağmen polis bir şey yapmıyor. Gençler, Türkiye'den kalkıp Suriye'ye savaşmaya gidiyor. Bir süre sonra dönüp tatil yapıyor, dinlendikten sonra tekrar savaşa gidiyor. Türkiye'de Suruç'ta yaşanan katliamdan daha beter olaylar yaşanabilir. Düşmanıyla savaşılmasını sevap sayan anlayışın faturası ağır olabilir. Kentte büyük bir tedirginlik ortamı da var. İnsanlar düğünlere, camilere, cemevlerine gitmeye bile korkuyorlar."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Veli Ağbaba İstanbul Adıyaman Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (211)

Rezipli:

Sen adıyamana terörü araştırmak için gittin.ama sana göre İŞİD sadece terör. PKK. Terör degilmi

145
9
yanıtYanıtla
kurdo:

Salak gerizekal ı yok yere işidi düşman etmeyin abd projesi filanta iftira atmayın adamlar onlarla savaşiyor zaten hem can düşmanımız,ırkçı olan pkk pyd pjd,peşmergeyi temizliyor 30 yıldır askerin yapamadığını yapıyor iftira atarken iyi atın yesin bu milett,

93
8
yanıtYanıtla
harita:

Memleket sizin kadar . sahtekar yalancı görmedi Pkk. nın geçişlerini görmuyorsunuz . işid . işid . diye . zırlıyorsunuz. . afrin . de. savaş olmadığı halde . sürekli . anbulans . girip çıkıyor. ??? Bunu . ne ile açıklıyacan. görüstüyüm bir . pkk. lı. Ben bu soruyu . sorunca . o yoldan. pkk. batı kısmına silah aktarımını bu yoldan yapıyor . adres de vereyim. . turkiye tarafi . kazıklı köyü ve oraya bakmaya gitim. çevre . asker polis kaynıyor . her yolda çevirmeler var . ama . orası esrar . kaçak sigara ve . silah. dağıtım merke

92
5
yanıtYanıtla
yavuz:

CHP HDP PKK dhkpc bu ülkenin zehirli çıbanıdır mutlaka vatandaşlarımız bu şerefsizlere pirim vermemelidir

yanıt0
yanıt2
buraq:

Tc yanlış siyaset izliyor zaten aslında pkk ile değil işidle savaşmasi lazım. Terör anca öyle biter... ah şu chp başa geçse....

10
62
yanıtYanıtla
pikaçu:

HDP ve CHP adıyaman dan istediğini alamayınca saldırıya geçti. Ama yemez adıyaman ehl-i sünnet in kalesidir.

19
39
yanıtYanıtla
Rezipli:

CHP ENAZ İŞİDKADAR TEHLİKELİDİR

22
31
yanıtYanıtla
Frankfurt am Main:

geri zekali AKP dururken CHP ye sira gelirmi en iyi ISID AKP sucsuz yere askerleri iceri atan CHP miydi yoksa AKP mi insan geri zekali olurda bu kadarina pes demeki ciden siz AKP liler koyun bile edemezsiniz

yanıt3
yanıt5
Rezipli:

FİTNENİN ADIDIR C.H.P

41
10
yanıtYanıtla
Adıyaman 02:

Tamamen yalan iftira, Adıyaman da pkk hdp istediği oyu alamayınca Adıyamanlıları bu şekilde aşağılamaya çalışıyor. chp de onlarla işbirliği içerisinde.

30
21
yanıtYanıtla
Tüm 211 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title