Haberler

CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, "Terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararı vatandaşlarımızla beraber çözmek zorundayız." dedi.

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, "Terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararı vatandaşlarımızla beraber çözmek zorundayız." dedi.

Ünal, CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Dün Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi bugün birlik ve beraberlik içinde yarınlara koşmak istediklerini ifade eden Ünal, "Terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararı vatandaşlarımızla beraber çözmek zorundayız. Türk milletinin kurtuluş çağrısına kulak veren Mustafa Kemal, 'vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı tehlikededir' diyor. 15 Temmuz darbe girişimde de yaşanan olaylar da aynı şekilde yine bağımsızlığını düşünen vatandaşların eliyle bertaraf edilmiştir." dedi.

Ünal, CHP'nin Türk milletinin bağrından çıkan ve Türk milletinin kurtuluş mücadelesinden asla ayrı düşünülemeyecek olan bir parti olduğunu söyledi.

Eylül 1919'da toplanan CHP'nin kuruluş gerekçesinin aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın da gerekçesi olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Milletçe birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Herkesin birbirine 'ne yapmalıyız?' diye sorduğu bu günlerde, tek cevap 'CHP'nin etrafından birleşmeliyiz' olmalıdır. Verilecek cevap kendi tarihimize ve milletimize sahip çıkmak olacaktır. Liyakat esas alınmalı ve laiklikten ödün verilmemelidir. Dilimiz ile eylemlerimizi bir yaparsak eşitlikçi, halkçı ve yenilikçi öz değerlerimize sahip çıkarsak başarılı olmak için bir neden kalmaz. 93. yılımızın sonsuza kadar sürmesi, bizim azim ve kararlılığımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm partili yol arkadaşlarımıza ve milletimize, aynı zamanda 9 Eylül ruhunu bu günlere ulaştıran tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunarım."

Toplantıya, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Nazife Demirhan ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Ali Ünal Eylül Konya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title