Haberler

CHP'nin Emin Amcası"Na Son Veda

5. dönem Adana Milletvekili ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in vefat eden babası Emin Bilen Tümer gözyaşları arasında toprağa verildi.

5. dönem Adana Milletvekili ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in vefat eden babası Emin Bilen Tümer gözyaşları arasında toprağa verildi.

Geçtiğimiz Cuma günü rahatsızlanarak Acıbadem Adana Hastanesi'ne kaldırılan 84 yaşındaki avukat Emin Bilen Tümer, beynine oksijen gitmemesi sonucu hastanede yaşamını yitirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 1973-1977 yılları arasında 15. dönem Adana milletvekili olarak görev yapan 3 çocuk babası Emin Bilen Tümer için Adana Asri Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve il yönetimi, CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Cevheribucak, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcilerinin katıldığı törende cenaze namazının ardından Tümer'nin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Grup Başkanvekilleri de Zülfikar İnönü Tümer'i telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Öğretmen Ülker Tümer'in de eşi olan Emin Bilen Tümer, yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yürüme güçlüğü çekmesine karşın 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde partisine destek vermek için milletvekili adayı olan oğlu Zülfikar İnönü Tümer'le birlikte oy kullanmaya gitmişti.

CHP'lilerin 'Emin Amca' diye hitap ettiği Emin Bilen Tümer, ilerleyen yaşına rağmen kültür-sanat ve siyasete dair derin bilgi ve birikimiyle herkesi kendine hayran bırakan bir insandı.

Oğlu Zülfikar İnönü Tümer'in 7 Haziran seçimleri öncesinde gerçekleşen seçim ofisi açılışına da katılan Emin Bilen Tümer, buradaki konuşmasında eski ve yeni dostlarını bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirip "Sizi bir daha birarada göremeyebilirim. Hakkınızı helal edin" demişti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zülfikar İnönü Tümer Emin Bilen Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title