Haberler

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "İleride Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil maalesef yananlar ödeyecek.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "İleride Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil maalesef yananlar ödeyecek. Bu projeyi durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin, Çernobil olmasın." dedi.

Antmen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 6 Nisan 2019 tarihinde Mersin- Akkuyu'da nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin iki kere çatladığını belirtti.

Nükleer santralin çalışmaya başladığında yeni bir çatlağın olmayacağının, herhangi bir kazanın yaşanmayacağının garantisinin asla verilemediğini ifade eden Antmen, "Dünya'da örneğin daha önce Çernobil'de, Fukuşima'da nükleer kazalar yaşanmış, bu bölgelerde bütün doğa, canlılık yok olmuş, insanlar yaşamını yitirmiştir. Uzun yıllar geçmesine rağmen bu bölgelerde halen yaşam oluşamamaktadır. Mersin Akkuyu'da santral inşaatında yaşanan çatlak geleceğimizde, bölgemizde ve ülkemizde de çatlak oluşturmaktadır." diye konuştu.

"Yarın yaşanacak bir kazada cenneti cehenneme çevirmemek için bir an önce bu proje durdurulmalıdır." ifadesini kullanan Antmen, "bütün gelişmiş ülkelerin nükleerden vazgeçtiğini; Türkiye'nin imkanı olmasına rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak yerine sanayi ülkelerinin ellerindeki eskimiş nükleer teknolojileri satın aldığını" öne sürdü. Antmen, şöyle devam etti:

"Santralde oluşabilecek herhangi bir sızıntı veya patlama sonucunda 100 bin kilometrekareden fazla alanı etkileyebilecek ve gerektiğinde silah olarak kullanılabilecek bir tesisi tamamen yabancıların eline bırakmış durumdayız. Akkuyu Nükleer Santrali, Akdeniz'in ekosistemini bozacak; tarımını, turizmini, insan sağlığını, yaşamı tehdit edecek düzeyde etkileyecektir. Ayrıca bölgemiz nükleer atık deposuna dönüştürecektir.

Almanya şu an Türkiye'nin iki katı daha fazla enerji üretip kullanmasına rağmen, 2022'de mevcut nükleer santrallerin tümünü kapatmayı hedefliyor.

Şu aralar, çok popüler bir dizi var. Çernobil'de yaşanan nükleer felaketi anlatıyor. Dönemin iktidarına ve sorumlularına dizi içinde yer vermiş. Peki Allah korusun, yıllar sonra da Mersin Akkuyu'da yaşanabilecek bir nükleer felaket sonrası bu defa da Akkuyu diye bir dizi yapılır mı? Gelecek kuşaklar cennet Mersin'i canlı canlı görmek yerine, dizilerde nasıl cehenneme döndüğünü mü izleyecek? Çünkü ileride Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil maalesef yananlar ödeyecek. Bu projeyi durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin, Çernobil olmasın."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Şuay Alpay Akkuyu Mersin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title