Haberler

CHP'li Vekillerden DTSO'ya Ziyaret

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Diyarbakır Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulunan CHP'li Milletvekilleri İlhan Cihaner ve Hilmi Yarayıcı, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Meclis Başkan Yardımcısı Salih Eren ve meclis üyesi Ahmet Solmaz tarafından karşılandı.

DTSO yetkilileri tarafından, vekillere sokağa çıkma yasağının kente yansımaları hakkında detaylı bilgiler verildi. On yedi gündür sokağa çıkma yasağının yıkıcı etkilerinin kentin her alanında hissedildiğini dile getiren Metin Aslan, özellikle yaşanan çatışma ortamının can kayıplarına ve ciddi anlamda ekonomik kayıplara sebep olduğunu belirtti. Sur içi ilçesinde şu ana kadar 361 işletmenin kapandığını ve 41 iş yerinin de taşınmak zorunda kaldığını belirten Aslan, çatışmalı sürecin devam etmesi halinde bilançonun çok daha vahim noktalara geleceğini söyledi. Barış süreci ile birlikte çok sayıda firmanın şehirde yatırım yaptığını belirten Aslan çatışmalı süreçle birlikte maalesef bu yatırımların çok kısa sürede geri çekildiğini de sözlerine ekledi.

Gerçekleşen yıkımın sosyoekonomik boyutuna da değinen Aslan kapanan işletmeler sebebiyle zaten Türkiye ortalamasının üzerinde olan işsizlik oranının çok daha yüksek seviyelere ulaşmasından endişe duyduklarını belirtti. Sokağa çıkma yasağının özellikle suriçi ilçesinde yaşayan halkı ve esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğine değinen Aslan, bununla birlikte sadece Sur ilçesinde yaklaşık 20 Bin kişinin de zorunlu olarak göç etmek durumunda kaldığını sözlerine ekledi.

Aslan, kalıcı çözümün diyalogla gerçekleşebileceğine değinerek, mevcut sorunların çatışarak değil, makul akılla ve sağlıklı bir iletişim kurularak gerçekleşebileceğini bu sebeple de biran önce Dolmabahçe mutabakatının kaldığı yerden devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hilmi Yarayıcı İlhan Cihaner Metin Aslan Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title