Haberler

CHP'li Sarı: Yargı, AKP'nın Baskı Politikalarını Uygulamak İçin Tasfiye Aracı Haline Gledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Bugün yargı AKP'nin baskı politikalarını uygulamak için kullandığı bir araç ve bir tasfiye mekanizması haline gelmiştir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Bugün yargı AKP'nin baskı politikalarını uygulamak için kullandığı bir araç ve bir tasfiye mekanizması haline gelmiştir" dedi.

CHP Diyarbakır il yönetiminin genel merkez tarafından görevden alınması üzerine bugün olağanüstü kongre yapıldı. Diyarbakır Leyla Kasım Parkı'nın içinde bulunan bir kafede yapılan kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ve delegeler katıldı.

Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, katılanlara Kürtçe 'Hoş geldiniz' dedi. Konuşmasında Ak Parti'nin politikalarını eleştiren Perihan Sarı, "CHP'ye yönelen güven ve ilginin bizim unuttuğumuz ve çoğu kez söylemekten kaçındığımız söylemlere yönelmemizle mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bugün yargı AKP'nin baskı politikalarını uygulamak için kullandığı bir araç ve bir tasfiye mekanizması haline gelmiştir. CHP olarak içinde bulunduğumuz koşulların ağırlığının farkındayız" dedi.

Türkiye'de yaşanan sorunların derin olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, "Günlük söylemlerle idare edilemez. Bu bakış açısıyla çözülemez. Bu dille barış kurulamaz, savaş diliyle barışa ulaşılmaz. Ülkemizin önündeki temel sorun demokrasi, hak ve özgürlükler sorunudur" dedi.

Barış sürecini desteklediklerini söyleyen, ancak Kürt sorununu Ak Parti'nin çözemeyeceği görüşünü savunan Perihan Sarı, "Kürt yurttaşlarımızın sorununu adını koyarak 1989 yılında biz ortaya koyduk. Kürt raporu bugün yaşadığımız noktadaki bir çok gelişmenin temeli, yol haritasıdır. Etnik kimliği bir şeref olarak biz niteledik. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla barış ve kardeşlik yolunda bu sorunun çözülmesinden yanayız" diye konuştu.

BİRGÜL AYMAN GÜLER'E SERT TEPKİ

Salonda bulunan partililere Kürtçe, 'Sevgili yurtseverler' diye seslenen Perihan Sarı, bu toprakların birlikte yaşama iradesini ortaya koymuş, emperyalizme karşı birlikte savaşmış ve bu iradeyi bugüne taşımış insanların ülkesi olduğunu söyledi.

Hiç kimsenin inancı, mezhebi, etnisitesi, ırkı, soyu bir başkasının üzerinde hiyerarşi kurma nedeni olamayacağını belirten Sarı, "Bu değerler kutsal, dokunulmaz ve insan onurunun bir parçasıdır. İnsan onurunun bir gereğidir. Biz bu değerleri benimsemiş bir parti olarak, insan onurunu gözeterek, korumak, kollamak, esirgemek zorundayız. Herkesin varlığına saygı göstermek, kendisini istediği gibi ifade edebileceği, kimliğini yaşayacağı koşulları, iklimi savunmak, oluşturmak zorundayız" dedi.

"EM TEV BRANE"

Salondakilere 'Biz kardeşiz' anlamına gelen Kürtçe "Em tev brane" diye seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Birinin diğerine üstünlük tasladığı, üstünlük kurmaya kalktığı yerde insan yoktur. Biz insanı görebilen insanın özüne dokunabilen insanı anlayabilen ve insan odaklı davranan bir partiyiz. Bizim eylemimiz, söylemimiz, inancımız ve ideolojimiz bu anlayıştır. Halkların kardeşliğinin baki olduğunu hatırlatıyoruz" diye konuştu. Perihan Sarı'nın bu sözleri salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da kongreye gönderdiği mesajda, "Unutulmamalıdır ki CHP, ayrımcı, ırkçı zihniyetin partisi olamaz" dedi.

Tek liste olarak gidilen kongrede Muzaffer Sayın, CHP Diyarbakır İl Başkanı seçildi.

BB,FB(GG/ESM) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Perihan Sarı Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title