Haberler

CHP'li Sağ'ın Darp Edilmesi Davası

Chp'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın darp edilmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı.

Chp'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın darp edilmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına müşteki Hüseyin Sağ ve avukatı gelirken, davanın 3 tutuksuz sanığı da duruşmaya katılmadı. Davayı CHP Eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün yanı sıra bazı partililer de izledi.

"YUMRUKLARLA VURDULAR"

Duruşmada olay gününü anlatan Hüseyin Sağ, "Kullandığım otomobil ile evimden spor salonuna doğru çıktım. Dikiz aynasını kontrol ettiğimde bir araç belirdiğini fark ettim. Araç tamponuma dokundu. Araç durdu ve 3 kişi birden araçtan indi. Ben de araçtan indim ve 'Arabamıza çarptın, paramızı getir' diye bağırmaya başladılar. Oysa çarpan kendileriydi. Tamponuma bakarken doğrulamadan içlerinden bir tanesi metal bir şey ile suratıma vurdu. 3 kişi sürekli yumruklarla kafama ve yüzüme vurdular. Fırsatını bulup kendilerinden kaçtım" dedi.

"YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE ETTİĞİM İÇİN"

Yaşanan durumun planlı bir olay olduğunu söyleyen Sağ, "Ben bir muhalefet partisine ait meclis üyesi olup, yolsuzluklarla mücadele ettiğim için özel olarak planlanıp o gün dövüldüğümü düşünüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Sağ'ın avukatı Erdal Ilıkgöz ise olay günü sanıkların kullandıkları telefonların HTS raporlarının alınması gerektiğini belirterek, "Sanıkların birileri tarafından azmettirildiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanıklardan Cüneyt Karatay ile Resul Güneş'in ifadelerinin talimatla alındığını ifade eden mahkeme hakimi, adresinde bulunamayan sanık Cumhur Turgut'un duruşmaya gelmesi için davetiye çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Turgut'un olay günü ve bir gün öncesinde hangi telefonlarla görüştüğünün belirlenmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na(TİB) yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

"BİRİLERİNİ TUTUN DÖVDÜRÜN. BURDAN BU ÇIKIYOR"

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Hüseyin Sağ, 3 kişinin saldırısına uğradığını belirterek, "Bu saldırının nedeni kesinlikle benim uğraştığım hem siyasi olarak hem de ranta yönelik yaptığım şikayetler, açtığım davalarla ilgili bir saldırıydı. Ranta karşı verdiğim mücadele içerisinde yediğim bir dayak oldu. 3 kişi beni hunharca dövdü. Burnum kırıldı, ameliyat oldum. Sanıkların hiçbiri duruşmaya gelmedi. Ben şöyle bir şey öneriyorum. Eğer birine kızarsanız hiç mahkemeye falan gitmeye gerek yok. Adamlara hiçbir şey olmadı. Birilerini tutun dövdürün. Buradan bu çıkıyor. Bir cezası olmalı. Bu kadar basit mi? Bu anlamda tabi üzgünüm" dedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de 7 Temmuz 2015 tarihinde Hüseyin Sağ'ın kullandığı otomobile başka bir aracın arkadan çarptığı, sonrasında çarpan araçtaki 3 kişinin Sağ'ı darp ettiği anlatıldı. Sağ'ı darp eden Cumhur Turgut, Cüneyt Karatay ve Resul Güneş hakkında "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 1'er yıl 6'şar aydan 4'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Kadir Gökmen Öğüt İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title