Haberler

CHP'li İnce: Sarıgül'ü Halk Aday Yaptı

Güncelleme:

CHP'li Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül'ün aday gösterilmesi ile ilgili, "Sarıgül'ü CHP değil vatandaş aday yaptı." dedi.

Mansur Yavaş görüşmeleri sırasında twitter'dan tepki gösteren CHP'li Muharrem İnce, karar sonrası ilk kez konuştu. Muharrem İnce, CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular'da gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"SARIGÜL'Ü CHP DEĞİL HALK ADAY GÖSTERDİ"

Kişiler üzerinden bir tartışmaya girmek yerine konunun ilkeler üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İnce, CHP'nin açılım yapması gerektiğini anlattı ancak üstü kapalı Mansur Yavaş'ın adaylığını da eleştirdi. İnce, Ankara ve İstanbul adaylarını değerlendirdi. Tarihe tanıklık etmek ve not düşmek için CHP'nin hem MYK toplantısında hem de Parti Meclis'i toplantılarına katıldığını anlatan İnce, Sarıgül'ü CHP'nin değil halkın aday gösterdiğini söyledi.

MHP'Lİ BİRİ ADAY OLURSA SOSYALİST BİRİ DE ADAY OLMALI

İnce'nin açıklamaları şöyle: "Kişiler üzerinden bir tartışmaya girmem; ancak ben ilkeler üzerinden bir tartışmaya girerim. MHP'li bir kişiyi aday yaparken, sosyalist bir kişiyi de getirip aday yapabilmelidir. CHP kendini açmalıdır, bunu yapabilmemiz gerekir. Ertuğrul Günay, AKP'ye giderken oranın tüzüğünü değiştirmeye çalıştı mı? Hayır kesinlikle olmadı onun için bize gelende bizi değiştirmeye çalışmasın.

"SARIGÜL'Ü HALK ADAY YAPTI"

Parti, delege... olaya böyle bakmam. Ben sokağa çıkıldığında vatandaşın ilgisine bakarım. Partinin 20 tane şöhret milletvekili olursanız o zaman iktidara gelirsiniz. 'Mustafa Sarıgül'ü CHP aday yaptı.' Vallahi doğru değil. Sarıgül'ü CHP değil vatandaş aday yaptı. Açıkçası bunu söylemek gerekiyor. Sokakta gezdiğimizde Sarıgül'ü eğer bana soruyorlarsa, o zaman halka bir karşılığı vardır."

"İÇİME GÖMECEĞİM"

Partinin yetkili organlarında bu tür işleri konuşurken, acımasız olmalı ve eleştirmeniz gerekir. Bu salondan çıkarken orada kaldı, bunları kamuoyu önünde tartışamamam. İçinize gömeceksiniz, Türkiye'de CHP'ye yerel iktidar yapmak için.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Sarıgül Aykırı Sorular Muharrem İnce Mansur Yavaş Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

mhp linine_light_@hotmail.com:

yuzde ellılık akp yı ıstemeyen vatandaslar akp yı def etmek ıstıyorsa bırlık olmalıdır herkesın dusuncelerıne yer verılen ortak bır platform kurulmalı herkes bu catı altında toplanmalıdır gun sagcı solcu dıncı dınsız turk kurt sunnı alevı ayırımı yapma gunu degıl ulkemız ıcın bagımsızlıgımız ozgurlugumuz ıcın bırlık olma gunudur

75
33
yanıtYanıtla
karaolurya_seninle@hotmail.com:

siz baştayken neler yaptığınızı gördü bu millet.daha doğrusu yapamadığınızı

yanıt0
yanıt0
ZILGIThalildereli345@gmail.com:

VAY BE ; VATAN İÇİN BİRLİK GÜNÜ DEĞİL DE ; SIRF İKTİDAR OLMAK İÇİN BİRLİK GÜNÜ, ÖYLEMİ..İKTİDAT İÇİN KÜRT - TÜRK ELELE....VATAN İÇİN ÖTELE....VAY BEEE....NE MİLLİYETÇİLİK AMA...İKTİDAR NİLLİYETÇİLİĞİ......OYLAR TAMAMI MELİH GÖKÇEĞ,N...

yanıt0
yanıt0
trojetroje2006@hotmail.com:

Yok yok oyle yapmayin..AKP ye karsi butun partileri ayni cati altinda toplayin..Tek aday cikarin..kim bilir belki kazanirsiniz..oyle ya baska careniz kalmadi..Hatta genel secimlerede oyle girin..Herseyi anlarimda MHP li birinin bu laflari soylemesine sasirdim!!!

yanıt0
yanıt0
u. uygurufakte@gmail.com:

Yolsuzluk yapanlara hoşgörü göstermeyelim. AKP gitsin, dokunulmazlığı kaldıracak olanlar gelsin. Dokunulmazlığı kaldıracaklarına namus ve şeref sözü verenleri seçmemiz gerekir. Yeni gelecek iktidar dokunulmazlığı kaldırmayacaksa AK Parti'nin gitmesinin bir anlamı olmaz.

47
5
yanıtYanıtla
ALPASLANtemekticaretankara@hotmail.com:

la geçin bu işleri gardaşım 8 sene boşa mı yattık.eski düşmandan dost olmaz.sola oy moy yok.sağ da oy vereceksek melih gökçek e oy vereceğiz.oylar melih gökçeğe mhp_ak parti etle tırnak gibidir.sola oy yok.oylar sağda birleşecek.madem öyle düşman partisinden niye aday oluyor.geçin o işi oylar melih gökçeğe....

22
30
yanıtYanıtla
hade ordankalbimizfener2@gmail.com:

Muharrem İnce Ankaraya aday olacakmış hadi ordan sen git yalovaya muhtar ol. Ankara senin neyine. Partin bile seni iplememiş aksine Mhp li birini aday gösterdi. Oy için neler yapılıyor asıl yolsuzluk burada bence adamlar alışmışlar koltuklara hemen yerleşeyim diyorlar. Bunlar milletvekili olmasa ne iş yapar acaba.

32
11
yanıtYanıtla
KAMİL TANcanehte7761@hotmail.com:

BEN YALOVALIYIM BU ADAM YALOVAYA MUHTAR BİLE OLAMAZ YİYOSA YALOVA DA AKP NİN ELİNDE GELSİN ADAY OLSUN YALOVADAN HAVASINI ALIR BİRDE KALKIYODA BAŞKENTTEN ADAY OLAÇAKMIŞ ZATEN YAPMADILAR YAPSALARDA SONDAN 3 . OLUR

yanıt0
yanıt0
ESAT PAŞAesatpasa_2009@hotmail.com:

ulan nasıl sallamışsınız , adam muhtar olamaz diyorsunuz, sormazlarmı size ozaman nasıl millet vekili oldu diye ?

yanıt0
yanıt0
trojetroje2006@hotmail.com:

Ak partiye oy verenlere sizler hakaret ettiginiz surece,asagilayip cahil yerine koydugunuz surece daha cook iktidar hayelleriyle avunur durursunuz..Deniz Baykal CHP baskaniyken,gelen giden butun siyasetcilerle hep kavga etti durdu.Ne oldu oldumu basbakan!!Bir kasetle isini bitirdiler..Halen daha ayni zihniyet..Bu ulkeyi nasil daha iyi yapariz,nasil butun sorunlari cozebilir diye bir plan proje yok.Bir partiye saldirmakla iktidar olamazsiniz...

20
9
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title