Haberler

CHP'li Gök: Sonuç Üzücüdür, Vicdanları Yaralayıcıdır

Meclis soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetmesinin ardından konuşan komisyonun CHP'li üyesi Levent Gök, "Sonuç üzücüdür, vicdanları yaralayıcıdır" dedi.

Meclis soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetmesinin ardından konuşan komisyonun CHP'li üyesi Levent Gök, "Sonuç üzücüdür, vicdanları yaralayıcıdır" dedi.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetmesinin ardından bazı CHP'li ve MHP'li komisyon üyeleri kameralar karşısına geçti.

Komisyonun CHP'li üyesi Levent Gök, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sonuç üzücüdür, vicdanları yaralayıcıdır. Biz AKP içerisinde dürüst namuslu arkadaşlarımızın olduğunu düşünüyorduk, nitekim bu konuda AKP'nin ileri gelenlerinin ettiği sözcükleri de önemsedik" diye konuştu.

'TÜRKİYE SİYASETİ, BU KARARLA KARA BİR GÜN YAŞAMAKTADIR'

Bakanların kendilerini aklama fırsatlarının da ellerinden alındığını kaydeden Gök, "Bu konuda da rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını içinden sıyırma çabalarına bir kez daha tanık olduk. Türkiye siyaseti bugün soruşturma komisyonunda AKP'li üyelerin çoğunluk oylarıyla aldıkları bu kararla kara bir gün yaşamaktadır. AKP'nin sayısal çoğunluğuyla bakanlara aslında aklanma fırsatı verilmemiştir. Her birinin ayrı ayrı mahkemede hesaplaşmak istiyorum, orada yargılanmak istiyorum, kamuoyunun önünde aklanmak istiyorum demeleri gerekirken, AKP'liler çoğunluk oylarıyla bakanların mahkeme önünde aklanma fırsatını da kendi ellerinden almıştır" dedi.

'YÜCE DİVANA SEVK ÖNERİMİZİ SUNACAĞIZ'

Verilen karar sonrasında durumun kesinleşmediğini dile getiren Levent Gök, bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde önerge vereceklerini söyledi. Gök, "Konu kesinleşmemiştir. Bu konu TBMM'nin önüne gelecektir. Karar geldiği zaman biz de CHP olarak elbette ki bu konuda belge ve bilgileri değerlendirdikten sonra yüce divana sevk önerimizi sunacağız. İşte o zaman kendisini namuslu timsali gösteren, kimi zaman ağlayan, o bakanları o milletvekillerini ayrı ayrı göreceğiz. Hepsinin vicdanlarına nasıl hakim olduklarını göreceğiz. Kimin talimat verdiğini, Meclis'te yapacağımız oylamada göreceğiz" diye konuştu.

MHP'Lİ DEDEOĞLU: BUGÜN VİCDANLARIN KANADIĞI GÜNDÜR

4 eski bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu'nun MHP'li üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise komisyonda çıkan Yüce Divan'a 'hayır' kararını "Bugün yaşanmaması gereken, vicdanların kanadığı gündür" diyerek değerlendirdi.

Kararın ardından TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP'li Mesut Dedeoğlu, "Sonuç bildiğimiz üzere Yüce Divan'a gitmeme kararı çıktı. Bugün tarihi bir gün. Bugün yaşanmaması gereken, vicdanların kanadığı gündür. 4 bakan mahkemelerden kaçırıldı. Siyasetin, hukuka müdahalesi olarak görüyoruz. Gelecek nesillere kötü örnek oldu. Bu 4 bakana imkan verilmeliydi ve aklanmalıydı. Vicdanlar, sorumluluklar, maalesef yara almıştır. Toplanan delillerin hukuka aykırı olduğu savunulmuştur. AKP'li üyeler 4 bakanın avukatlığını yapmışlardır" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Dedeoğlu Levent Gök Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title