Haberler

CHP'li Budak: Darbe Girişiminin Ardından Gelen de Darbe Girişimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, başarısız darbe girişiminin ardından gelenin de darbe girişimi olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, başarısız darbe girişiminin ardından gelenin de darbe girişimi olduğunu söyledi. Budak, şirketlere kayyum atamalarını ise 'çökme' olarak nitelendirdi.

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreni Güllük Caddesi üzerindeki parti binasında yapıldı. Bayramlaşma törenine Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve İlhan Cihaner, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Başkanı Semih Esen ve partililer katıldı.

MANİFESTOYA DESTEK İMZASI

Bayramlaşma töreninde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 maddelik 'Taksim Manifestosu'na destek için imza toplandı. 'Cumhuriyet ve Demokrasi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Taksim manifestosunu onaylıyorum' yazılı dilekçeleri çok sayıda partili imzaladı. CHP'li milletvekilleri parti binası önünde partililerle de bayramlaştı.

Törende partililere seslenen Çetin Osman Budak, bugün ülkenin yönetilmediğini belirterek, Ak Parti'nin 2002'den beri bir ileri iki geri, iki ileri bir geri hareketlerinin hep görüldüğünü ve her zaman 'biz yanılmışız' dediklerini söyledi. FETÖ meselesinde de 'Bizi kandırdılar Allah affetsin, millet affetsin' dediklerini dile getiren Budak, "E iyi de yargının önüne gittiklerinde, onlar da 'Allah affetsin, millet affetsin', onlar da bunu söylesin, içeri alınmasınlar. Maalesef bugün 100 bin kişi açığa alınmış, ihraç edilmiş, 20 binden fazla insan gözaltında ya da tutuklu. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

'ŞİRKETİN ÜSTÜNE RESMEN ÇÖKMEDİR'

Darbelerin her zaman gerici, rejim ve demokrasiye müdahale olduğunu belirten Budak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz başarısız bir darbe girişimiydi ama arkasından gelen darbe girişimidir yine. Yani darbeyi fırsata çevirmedir. İşte bugün görüyoruz kendi muhaliflerinin tamamını, devlette çalışanları ihraç ediyorlar. Eğer bir şirketse bu şirketin üstüne resmen çöküyorlar. Ben bunu açık söylüyorum. İş dünyasından geliyorum ve örnekleri de biliyorum. Buna çökme denir. Fiili el koyma denir. Yasalar içinde kayyum atayamayacağınız şirketlere kayyum atıyorsunuz, sonra olmadı TMSF'ye devrediyorsunuz. Sonra da orayı başka bir kuruma devredeceksiniz. Böyle bir şey kabul edilemez. Orada çalışan on binlerce insan var. Şirketlerde yönetim kurulu başkanı, patronları eğer suçluysa alın, şirkete niye el koyuyorsunuz."

'KENDİ ARZULADIKLARI DÜZENİ KURMAK'

Ordu ve poliste, okullarda, üniversitelerde sadece görevi eğitim vermek olan akademisyenlerin de gözaltında olduğunu aktaran Budak, "En son Eğitim-Sen'li 14 bin kişinin görevden uzaklaştırılması, ihracı sözkonusu. Bu bize şunu gösteriyor, başarısız FETÖ darbe girişiminden sonra kendi arzuladıkları düzeni kurmak. Büyük Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden vazgeçmek ve kendi arzuladıkları rejime, başkanlık sistemine doğru gitmek için atılmış adımlardır. Biz bu adımların hepsinin karşısında net ve kararlılıkla duracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Osman Budak Mustafa Akaydın Deniz Baykal Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title