Haberler

CHP'li Aday Erdiş DTO'yu Ziyaret Etti

Güncelleme:

CHP'li Aday Nurdan Erdiş de Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Cengiz Günay'ı ziyaret etti.

Diyarbakır Milletvekili Adayı Nurdan Erdiş de Diyarbakır Tabibler Odası'nı (DTO) ziyaret ederek, Oda Başkanı Cengiz Günay ve yönetim kuruluyla birlikte ülkenin gündemini ve seçim süreci değerlendirerek karşılıklı sohbet etti.

Ziyarette konuşan Tabipler Odası Başkanı Cengiz Günay, "Diyarbakır'da yanan ateşe bir bardak su dökebilirseniz ne mutlu size. Bize sizin gibi yürekli insanlar lazım" diyerek, sorunları karşılıklı konuşup, beraber ortak çözüm noktaları bulmaları gerektiğine inandığını söyledi. Hak ihlalleri, çocuk ölümleri, siyasi operasyonların durmadığını söyleyen Günay, "Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Ya mezarlıktayız, ya hastanelerdeyiz" dedi.

'Herkesin hayatı tehlikededir'

Günay, Ankara'da yaşanan katliamı değerlendirerek, "Açıkça söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanının da, başbakanın da, bürokratların da hayatı tehlikededir. Bir bombacı Ankara'nın göbeğine geliyorsa ve emniyetin, askeriyenin, hükümetin bundan haberi yoksa başbakanın da, cumhurbaşkanının da hayatı tehlikededir" dedi. Günay, Ankara'nın göbeğindeki insanların hayatı tehlikede ise, kendilerinin burada nasıl yaşadıklarını anlamak için empati yapmanın gerektiğini belirtti.

Günay, konuşmasına son verirken, "Ne kadar evlerimizi bassalar, iş yerlerimizi yağmalasalar, evlerimizi işaretleyip yaksalar da biz Türk-Kürt birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu bizim kaderimiz değil, gerçekten isteğimizdir" dedi. Diyarbakır'da yaşananları, halkın ve STK'ların sesini daha ileriye taşımak ve bir nebze olsun duyurabilmek için İstanbul'dan gelerek bölgede aday olmak istediğini ifade eden Nurdan Erdiş, sohbetlerindeki samimiyeti için de başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Tabipler Odası Cengiz Günay Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title