Haberler

CHP, Konak İlçe Belediye Başkanı'nı Görevden Aldı

Güncelleme:

CHP'li Adnan Keskin, Genel Merkez tarafından alınan kararla İzmir, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'nun görevine son verildiğini açıkladı.

CHP Genel Merkezi, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'nu tüzüğün 7. maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden aldı. CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Sinan Karamustafaoğlu'nu görevden alındı. Yeni ilçe başkanı ya yönetim içinden ya da dışından seçilecek" dedi.

ADAY LİSTESİ SIRASINDA BÜYÜK TARTIŞMA YAŞANMIŞTI

CHP Konak'ta ilçe yöneticilerinin Sinan Karamustafaoğlu'na kazan kaldırması sonucunda genel merkez Karamustafaoğlu'nu görevden aldı. CHP Konak meclis aday listesi sırasında büyük bir tartışma yaşanmıştı. Karamustafaoğlu'nun ilçe yöneticileri ve CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pektaş'tan aday listesini kaçırdığı öne sürülmüştü.

"EŞ-DOST-AKRABA HEPSİ LİSTEYE YAZILMIŞ"

Listeye ilk tepkiyi CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Kılıç göstermişti. Listeyi seçim kuruluna vermekle görevlendirilen ancak listede kimin olduğunu bilmediğini için bunu kabul etmeyen Kılıç, "Eş-dost, dünür, akraba, ortak kim varsa listelere yazılmış" diyerek tepkisini dile getirmişti.

GENEL MERKEZE FAKS GÖNDERİLMİŞTİ

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'nun meclis listesini kendilerine sormadan yaptığını öne süren 12 ilçe yöneticisi Genel merkez'e faks çekerek yaşananların örgütte sıkıntıya neden olacağını bildirmişti.

"YA İSTİFA ET YA DA BİZ İSTİFA EDERİZ"

CHP Konak ilçe yönetim kurulu toplantısında, ilçe yöneticileri Karamustafaoğlu'na kazan kandırdı. Toplantıda tek tek söz alan yöneticiler Karamustafaoğlu'nun parti tüzüğünün 7. Maddesine aykırı davrandığını öne sürerek istifasını istedi. İlçe yöneticileri Karamustafaoğlu'na, "Cuma gününe kadar istifa et ya da biz istifa edip yönetimi düşürürüz" demişti.

MYK'DAN KARAR ÇIKMAZSA

İlçe yöneticileri, "Yarın toplanacak MYK'da Karamustafaoğlu'nun görevden alınmasını bekliyoruz. Eğer bu olmazsa istifa edeceğiz. Örgütümüze haksızlık yapıldığı için bu tavır içindeyiz" açıklamasında bulunmuştu. Genel merkez kurmaylarının CHP Konak ilçe yöneticilerine, "Görevden alacağız. İstifa etmeyin" mesajı yolladığı öğrenildi.

GÖREVDEN ALINDI

Bugün toplanın MYK'da Karamustafaoğlu parti tüzüğünün 7. maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden aldı. Egepostasına konuşan CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Bu parti içi bir mesele. İlçe başkanı parti tüzüğüne aykırı davrandığı için görevden aldık." dedi.

OĞLU LİSTEDE 2. SIRADAYDI

Konak'taki listeye CHP İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu damgasını vurmuştu. Konak Belediye Başkan Hakan Tartan'la arası bozulduktan sonra Marbel Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Ahmet Karadağ listesinin başında yer aldı. İlçe Başkanı Karamustafaoğlu'nun oğlu Emrah Karamustafaoğlu ise listenin ikinci sırasına yerleşti. Eski il genel meclis üyesi Hayrullah Sorkun, Karamustafaoğlu'nun ortağı Selami Ergül, CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Nükhet Akyıldız, ilçede sekreterlik yapan Eda Çakmakçı, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Mustafa Kocaoğlu'nun yeğeni Rıdvan Tekin, eski il yöneticisi Zeki Gönen, Karabağlar Belediyesi'nin şirketi Karbel'in Satın Alma Müdürü Cem Aksan, Konak Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir listede yer almıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adnan Keskin Konak Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Cumhuriyet Öğretmeniozdemir_analiz@hotmail.co:

AKP'li olsam sayfalarda yorum yapmaya utanırım. Dört bakan, milyonlarca avro, görevden almalar, dünkü kocası cemaatin arkasından atmalar... Hiç mi utanç yok sizde?

28
29
yanıtYanıtla
DEMOKRATdemir-66-erdogan@hotmail.com:

KEMAL BEY HAKKINDA VERİLMİŞ BİR HÜKÜM YOKTUR ,AMA AKP LİLER YARGILANMAMAK İÇİN MEMLEKETİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRİYOR BU KADARMI KÖRSÜNÜZ, EĞER KENDİSİNDEN KORKULARI YOKSA AÇSINLAR YARGININ ÖNÜNÜ BİZDE OY VERELİM ,HAKSIZMIYIM

yanıt0
yanıt0
Erkan GÜNÖNÜerkan.gunonu@hotmail.com:

CHP de bunlar gibi bozguncu ve kendi çıkarlarına göre liste yapıp seçtirmeye çalışanlara yer yok tur genel merkez en iyisini yapıp görevden almış

27
23
yanıtYanıtla
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

haberi okumadım gerekte duymadım şuna eminim ki bunlar secimden önce ufak calkantılar ama büyük calkantı secimden sonra sarıgül ortalıgı sarıya boyayacak yüzde 2 lik bir gelişmeyle gandi geldi yüzde iki eksikle gidicidir göreceksiniz bunlar öncü sarsıntılar

33
4
yanıtYanıtla
DİLEKates.lokman@gmail.com:

ÖNEMLİ DEĞİL. BİR YİĞİT GİDER, BİR YİĞİT GELİR, YETERKİ YİĞİT OLSUN

12
21
yanıtYanıtla
ÖZGÜRgul_yeterki@hotmail.com:

YİĞİTMİ CHP DEN GÜLDÜRME BENİ ))))))

yanıt0
yanıt0
TATARyildirimyagmur@hotmail.com:

30 MART AKŞAMI TOPLU İSTİFALAR OLACAK TEPEDEN TIRNAĞA , SABREDEN DERVİŞŞŞŞŞŞŞŞ MURADA ERMİŞ.

20
4
yanıtYanıtla
yusufyusufgurkan45@hotmail.com:

chp konakta şimdiden seçimi kaybetti sebebine gelince ATATÜRKÜ göğsünde gurur ile taşımaktan imtina eden adaya oy vermeyeceğiz bu böyle biline.

19
3
yanıtYanıtla
DILEKates.lokman@gmail.com:

M.Ş.E CEVAP. İLKEM SAMİMİYET VE DÜRÜSLÜKTÜR. İLKEMEGÖRE ALTI OKTAN BİRİSİ MİLLİYETCİLİKTİR. MLLİ MENFAT GEREKTİRİYORSA Kİ GEREKTIRİYOR : BİRİLERİ MEMLEKETİN ALTINI BOŞALTMIŞ, TAŞINIR TAŞINMAZ NE VARSA ALIP SATMIŞ, MİLLİ SERMAYEYİ KENDİ ADINA ZİMMETLEMİS, ONUN İZNİ OLMAN(RÜŞVET VERMEDEN) 1 M2 TOPRAK ALMAK VE SATMAK İMKANSI HALE GELMİŞTİR. BUR ŞARTLAR ALTINDA, ÖNCELİK; BU GİDİŞATA DUR DEMEKTİR. ARKA VEYA ÖNDE, DAHA UYGUN BİRİ VARSA, HEDEFİ TERK ETMEKSİZİN, BAYRAĞI ONA TESLİM ETMEKTE BİR ŞEREFTİR. HEDEFE ERİŞMEK TAKIM VE NEFER İŞİDİR O SAFLARDA SİZİN DE YERİNİZ DE MAHFUZDUR.

6
1
yanıtYanıtla
Mustafa Şahinsahinmustafa15@gmail.com:

Nedir şok? Haksızlık yapmak mı,yoksa 'yapılan haksızlığı' gidermek mi? Peki,'hak-hukuk' nasıl işleyecek 'adam kayırılırsa?' Demokrasi,önceliklede parti içi demokrasi 'işletilmeli.' Demokrasiyi 'işleteceğim' diye de 'yeni haksızlıklara' yol açılmamalı. Savunmasız,'görevden almalarda' olmamalı...Yapılan iş,'insanları' rahatlatmalı...Önce yasa,sonra 'kişi ya da kişiler' değil mi? Saygı ve sevgilerimle.(MŞ)/BİR 'DEMOKRAT' SEÇMEN YURTTAŞ.

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title