Haberler

CHP İzmir İl Kongresi Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi başladı. 650 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede, mevcut il başkanı ile ittifak kuran Nevzat Kavalar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dahil olmak üzere 21 belediye başkanı ve 27 ilçe başkanının desteğini alan Alaattin Yüksel yarışacak. Ali Koç'un aday olup olmayacağı yeterli imzayı toplamasıyla belli olacak

CHP İzmir İl Kongresi, iki adayın kıyasıya yarışı ile Kültürpark Celal Atik Spor Salonunda başladı. 650 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede; mevcut il başkanı Bedri Serter'in desteğini alan Nevzat Kavalar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dahil 21 belediye başkanı ve 27 ilçe başkanının desteğini alan Alaattin Yüksel, il başkanı olmak için yarışacak. Diğer aday Ali Koç'un aday olup olmayacağı yeterli imzayı toplaması ile belli olacak. İl kongresine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Adayı Mustafa Balbay, CHP İzmir mevcut ve eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il delegeleri ve parti üyeleri katıldı. Kongrenin divan başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan getirildi. Tezcan, kongrenin çarşaf liste ile yapılacağını duyurdu.

YÜKSEL, KOCAOĞLU İLE BİRLİKTE SELAMLAMA YAPTI

Adaylığını ilk olarak açıklayan mevcut il başkanı Bedri Serter; Alaattin Yüksel'in 21 belediye başkanı ve 27 ilçe başkanının daveti üzerine adaylığını açıklamasından birkaç saat sonra adaylıktan çekilmiş ve Nevzat Kavalar ile ittifak yapacağını duyurmuştu. Dün akşam saatlerinde bir diğer aday Ülkümen Rodoplu da adaylıktan çekildiğini açıkladı. 11 yıl aradan sonra yeniden il başkanlığına aday olan Yüksel, kongre salonuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte partilileri selamlayarak giriş yaptı. Yüksel'in ardından salona giren Kavalar, parti örgütü üyeleri ile birlikte Halkçı Başkan sloganları ile partilileri selamladı. İttifak yapan Kavalar ile Serter, kucaklaşarak basına poz verdi. Ardından Kavalar, Serter ve Yüksel CHP'deki demokratik yapıya vurgu yaparak el ele fotoğraf çektirdi.

"TOPLUMSAL BARIŞ BOZULMUŞ DURUMDA"

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin her yerini İzmir'e benzetmek istediklerini belirterek, "İzmir yaşam tarzı ile, inancı ile, vizyonuyla en önemli illerimizden birisi. İzmir il kongresinden geleceğin Türkiyesi'ne bir mesaj göndereceğiz; bugün Türkiye'yi bu karanlık tablodan çıkarmanın yolunu açacağız, onun işaretini vereceğiz. Özgürlük ve demokrasi problemimiz var. Bu kongrelerin sonunda Türkiye'de yeni bir demokrasi hattını yazacağız ve hayata geçireceğiz. Türkiye kendi içerisinde toplumsal barış ciddi ölçüde bozulmuş, sorunlu bir noktada. Ülkemizin bir önemli bölgesi çatışma alanına dönüştü. Teröre karşı çıkarken 'sorunu çözüyorum' diye bu sorunu bugün kangren haline getiren iktidarın yalanlarına da teslim olmayacağız. Toplumsal barışı sağlamak bizim görevimiz. Etnik ve inanç ayrımlarına düşmeden, bir kesimi bir diğerine düşman etmeden birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Çözüme dönük bütün adımlarımız birilerinin iktidar sevdasını gidermeye yönelik olmayacak."

"ALLAH ONU BAŞIMIZDAN MELEK GİBİ İNDİRDİ"

Kongrede faaliyet raporunu okuyan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, kongre sonucunda çıkacak yeni il başkanının İzmir'de yüzde 60 oranı hedefiyle çalışması gerektiğini belirterek, CHP Genel Başkanlığı adaylığı hakkında da konuştu. CHP Genel Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da salonda bulunduğu sırada konuşan Serter, "Bizim genel başkan aday arayışımız yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Onun kadar efendi, dürüst, çalışkan bir adama daha şahit olmadım. Onun kıymetini bilmek hepimizin borcu" ifadelerini kullandı.

"İL BAŞKANI VARKEN, İL BAŞKANI PROFİLİ ÇİZMEYE BAŞLADILAR"

Konuşmasında Nevzat Kavalar'ı desteklediğini bir kez daha deklare eden Serter, şunları söyledi: "Her insanın hatası olabilir. Bazı arkadaşlarımız, bir il başkanı varken il başkanı portresi çizmeye başladı. Ben Sayın Genel Başkanımızı temsil ediyorum burada. Bu süreçte hiç kimseye bir hata etmedim. Partimi kucakladım. Herkesle barış içinde oldum. Bir Allah'ın kulu kalkıp da 'bu hatan oldu' diyemez. Son bir hafta uykusuz geceler geçirdim 'acaba bu seçimi nasıl yapacağız?' diye. Alaattin Yüksel ağabeyim il başkanlığına soyundu. Kendisine başarılar diliyorum. Benim mantığım, aklım, Sayın Nevzat Kavalar'la bu yolda yürümek oldu. Ben koltuklara bağlı bir adam değilim. Birleşe birleşe çoğalacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Alaattin Yüksel Bedri Serter İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title