Haberler

CHP İzmir 1'inci Bölgede Önseçimin Galibi Musa Çam; 'Örgütün Vicdanı Beni Birinci Yaptı'

İzmir'de CHP'nin yaptığı ön seçimde 1'inci bölgenin birincisi milletvekili Musa Çam oldu. Limonlu eylemleri, meclis kürsüsünde okuduğu sosyalist marşı ile dikkati çeken Çam, 14 ilçenin 13'ünde açık ara farkla birinci çıktı. İç Güvenik Yasası görüşmelerinde çıkan kavgada kaburgasını kırdığından ön seçim için çok çalışamayan Çam, "Örgütün vicdanı beni birinci yaptı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Soma faciasından sonra mecliste başına baret takıp yüzüne kömür karası sürerek oturdu. Ermerek faciasının sembolü Recep Gökçe'nin delikli lastik ayakkabılarını kürsüden gösterdi. Gezi eylemlerindeki biber gazını limon sıkarak protesto etti, TBMM'de 'Sosyalist Marşı' okudu, iktidarı eleştiren pankartlar açtı, tişörtler giydi. İzmir'de limanda hamallık yapan babanın oğlu, lise yıllarında eylemlerle başlayan mücadeleci ruhunu, DİSK'in Ege Bölge Temsilcisi olarak sürdürdü. 1991 yılında yapılan girdiği ön seçimde Atilla Mutman'ın gerisinde kaldı. Mutman tek milletvekili olarak meclise gitti. 1999 yılında yeniden ön seçime girdi bu kez Sabri Ergül'den sonra ikinci oldu ama parti baraj altında kaldı. Çam, ikinci hayal kırıklığı üzerine mahalle mahalle gezerek araştırma yaptı ve ön seçimin kitabını yazdı. Kitabında bir siyasetçinin ön seçimden başarılı çıkmasının yollarını anlattı. 2011 genel seçimlerinde girdiği mecliste siyasetin asık suratla yapılmayacağını gösteren Çam, partisinin 2015 genel seçimleri için yaptığı ön seçimde 1. bölgede 14 ilçenin 13'ünde birinci çıktı. Sadece Buca'da Ali Hıdır Uludağ'ın gerisinde kalan Çam, bu başarının 4 yıllık çalışmanın sonucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dört yıl boyunca her hafta sonu cuma, cumartesi, pazar İzmir'e geldim. Özellikle köyleri dolaştım. Bana 'Işılay Saygın'dan sonra bir sen çıktın' dediler. Partide dar kadrocu, hizipçi anlayışın içinde hiç olmadım. Parti içinde doğruluğuna inandığım her şeyi söyledim. Ön seçim için özel çalışma yapmadım hatta rakiplerim çalışırken ben mecliste İç Güvenlik Yasası oturumlarına katıldım. Orada çıkan kavgada kaburgamı kırdım üç gün hastanede yattım. Ancak partili vekilinin ne yaptığını takip ediyor. Örgütün vicdanı benim nerede durduğumu ne yaptığımı çok iyi biliyor. 44 yıldır büyük bir onurla, güvenle her kademesinde görev yaptığım partimin çok değerli üyeleri beni bağrına bastı." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gökçe Musa Çam İzmir Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title