Haberler

CHP İstanbul Depremine İlişkin Sorularına 2 Ay Sonra Yanıt Alacak

GEÇTİĞİMİZ hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)Ak Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın'ın 'İstanbul'da deprem riski' konulu sunumunun ardından bugün CHP'li meclis üyeleri konuyla ilgili sorularını sıraladı.

GEÇTİĞİMİZ hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)Ak Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın'ın 'İstanbul'da deprem riski' konulu sunumunun ardından bugün CHP'li meclis üyeleri konuyla ilgili sorularını sıraladı. Kapsamlı bir çalışmanın ardından, soruların Ocak ayında düzenlenecek bir oturumda yanıtlanmasına karar verildi.

İBB Ak Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın "İstanbul'da deprem riski ve İBB tarafından yapılan çalışmalar" konulu sunum yapmış, CHP'li Meclis üyeleri konuyla ilgili soru ve önerilerini sunmak üzere bir hafta zaman istemişti. CHP'li üyeler, depremle ilgili e-mail ve sözlü olarak yaklaşık 20 soru iletti.

CHP DEPREMLE İLGİLİ SORULARA OCAK AYINDA YANIT ALACAK

Soruların yanıtlarının ciddi bir hazırlık süreci gerektiğini belirten Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, bürokratlarla birlikte çalışma yürütülmesi ve soruların yanıtlanması için 2 aylık süre verdi. CHP'lilerin sorularına Ocak ayında düzenlenecek bir oturumda yanıt verilecek.

DEPREM KOMİSYONU'NA DA 4 AY SÜRE VERİLDİ

Öte yandan Ahmet Selamet, konunun İBB Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Deprem Komisyonu'na da havale edileceğini söyledi. Selamet, deprem komisyonunun da 3 ay boyunca çalışacağını, gerekirse 1 ay daha eklenerek 4 ay konuyla ilgili hazırlık yapılacağını belirtti.

CHP'NİN YÖNELTTİĞİ SORULARDAN BAZILARI

CHP'nin depreme ilişkin sorduğu sorulardan bazıları şöyle: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'ilgili mevzuat gereği toplanma alanı olarak kullanabilecek toplam 3 bin 567 adet alan neresidir? 2004 yılı 'Deprem Şurası'nda' ve '2009 yılı Kentleşme Şurası'nda alınan kararların ne kadarı hayata geçirildi? Yapılan sunumda yer alan 'İstanbul Deprem Hasar Tahmini Projesi 2010' kapsamında üretilen içme suyu, doğal gaz, kapanması muhtemel yollar, ağır yaralı ve ölü sayısına yönelik veriler nelerdir? Depremle ilgili kaç kişi eğitilmiştir? Sunumda yer verilen 'Acil Ulaşım Eylem Planı'nda planlanan ve tamamlanan 'helikopter pisti' ve 'alternatif ulaşım bağlantıları' nerelerdir? AFAD' ın İstanbul için ayırdığı bütçe nedir? Bu bütçe afet yönetiminde kullanılıyor mu? 2000 yılı bina ve nüfus verilerine göre İstanbul da en fazla kayıp veren 10 ilçede bugüne kadar Kentsel Dönüşüm Planlaması olarak neler yaptınız? İstanbul'da güçlendirme onarım ve yenilenmesi yapılmayan okul, hastane, poliklinik, sağlık merkezi, yükseköğretim yurdu, çocuk yurdu, huzur evi, üniversite ve üniversite hastaneleri sayısı kaçtır? 1999 depremi akabinde belirlenen 470 'toplanma alanı' belirlenirken mülkiyet ve imar planlarındaki durumları göz önünde bulundurulmuş mudur? Bu alanların üzerinde yapılaşmaya neden izin verilmiştir? Hangi yetkililerce onaylanmıştır? Bu alanlar nelerdir? 'Yüksek Binalar Deprem Yönetmenliği' hazırlanmadığı halde gökdelen projeleri nasıl devam ediyor? Avrasya ve Marmaray, tünelleri ile metro hatları deprem etkisi altında nasıl davranış gösterecektir? Deprem sırasında tünellerdeki insanların tahliyesi hakkında ne tür çalışmalar yapılmaktadır?" - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Selamet Faruk Aydın AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title