Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Siyasetin yargıyı kontrol etmesinin bir ülkeye getireceği felaketi, kötülüğü yakın zamanda yaşadık.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Siyasetin yargıyı kontrol etmesinin bir ülkeye getireceği felaketi, kötülüğü yakın zamanda yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadık. Sorun, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinden sonra bu süreci hazırlayan yapıyı, bu süreci hazırlayan önceki süreci çok doğru ve iyi anlayabilmektir." dedi.

Tezcan, üyesi olduğu Aydın Barosu Olağan Genel Kurulu'na katılarak, avukatlık cübbesiyle kürsüde konuşma yaptı

TBMM'de yargıyla ilgili "Mini Anayasa Paketi" çalışmalarında görev aldığını hatırlatan Bülent Tezcan, bu çalışmalarda partiler arasında HSYK'nın yapısının oluşumunda uzlaşma sağlayamadıklarını aktardı.

Tezcan, "Anlaşamamızdaki en önemli neden, HSYK'ya parlamentonun seçeceği üyelerin nitelikli çoğunlukla seçilmesini istedik. Burada bir uzlaşma yakalayamadık. Biz nitelikli çoğunluktan vazgeçilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Çünkü aksi bir çoğunluk parlamentoda uzlaşmayı değil, yargı içinde doğrudan bir siyasi anlayışı hakim kılar." ifadesini kullandı.

"Cesaretle üzerine gidilmeli"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, şöyle konuştu:

"Siyasi ayağının nerede başlayıp nerede biteceği konusunda farklı yaklaşımlar var. Darbenin siyasi ayağı, darbeyi yapacak ölçüde orduda, yargıda, bürokraside, devlet organlarında, emniyette yerleşen bir çetenin burada yerleşebilecek düzeydeki gücü nereden bulduğundadır. Cesaretle bunun üzerine gitmeliyiz. Nereye uzandığının önemi yok. Bir dönemle sınırlamaktan da bahsetmiyorum. Ancak o zaman biz gerçekten darbeyle yüzleşir, buradan güçlü bir demokrasi çıkarabiliriz."

Darbe girişiminin kötülüğü üzerinde bir mutabakat olduğunu dile getiren Bülent Tezcan, "Siyasetin yargıyı kontrol etmesinin bir ülkeye getireceği felaketi, kötülüğü yakın zamanda yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadık. Sorun, 15 Temmuz darbe girişimin önlenmesinden sonra bu süreci hazırlayan yapıyı, bu süreci hazırlayan önceki süreci çok doğru ve iyi anlayabilmektir." ifadelerini kullandı.

Aydın Barosu Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Gökhan Bozkurt ile Mehmed Emin Sakin başkanlık için adaylıklarını açıklamıştı.

Barodaki seçimler yarın yapılacak.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Tezcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title