Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

"Eğitim sistemi, başta öğretmen yetiştirme ve atama politikaları olmak üzere, pedagoji biliminin gerekleri doğrultusunda yeniden kurgulanmalıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, eğitim sisteminin, başta öğretmen yetiştirme ve atama politikaları olmak üzere, pedagoji biliminin gerekleri doğrultusunda yeniden kurgulanması gerektiğini bildirdi.

Sarı, yazılı açıklamasında, öğretmen açığını kapatmak amacıyla pedagojik formasyon programı uygulanacağını belirtti.

Eğitim sisteminin yaz-boz tahtasına dönüştürüldüğünü ve sisteme etkisi gelecekte hissedilecek yeni bir sorun eklendiğini savunan Sarı, "Eğitim sistemine öğretmen yetiştirme konusunda izlenen bilim dışı yaklaşım, gelecek kuşakları etkileyecek yeni bir tehdit oluştururken, bu tablonun parasal maliyeti de yine halk çocuklarının sırtına yükleniyor" değerlendirmesini yaptı.

Sarı, programın 2014 Şubat ayından başlayarak, 2014 Temmuz ayına dek verilecek formasyon uygulaması ile iki dönemlik toplam 10 ders ve 26 krediden oluşan bir döneme sıkıştırıldığını savunarak, bu durumun bilimle ve bilimsellikle açıklanabilecek bir yanı olmadığını iddia etti.

Hükümetin, "Ben yaptım oldu" anlayışı ile hareket ettiğini savunan Sarı, şunları kaydetti:

"Bu programı yürütecek olan öğretim elemanlarının, diğer öğretimsel faaliyetleri arasında bu programa nitelikli katkı yapmalarının olanaklı olup olmadığı da sorunun bir başka yanını oluşturmaktadır. Formasyon kontenjanları incelendiğinde, uygulamanın neden dayatıldığı ve Hükümetin hangi niyetine uygunluk göstereceği de daha açık anlaşılmaktadır. 43 üniversitede bin 940 kontenjan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine yer ayrılmıştır. İmam hatip lisesi meslek derslerine ayrılan kontenjan ise 28 üniversitede bin 600 kişidir. Toplam kontenjanın, yüzde 11,8'i bu iki programa ayrılmıştır. Bilgi toplumunun temel özelliklerinden bilişim teknolojileri için ayrılan kontenjan ise 10 üniversitede 170'tir. Programı yürütecek kurumların seçimi de eşit ve adaletli yapılmamıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Perihan Sarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title