Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Erzincan'da

Akkaya: "Kıdem tazminatında bizim anlayamadığımız bir durum söz konusu. Kıdem tazminatının olmasını işveren tarafı istemiyor,  fonun olmasını ise işçi istemiyor. Fonun kurulmasını peki hüküme...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Kıdem tazminatında bizim anlayamadığımız bir durum söz konusu. Kıdem tazminatının olmasını işveren tarafı istemiyor, fonun olmasını ise işçi istemiyor. Fonun kurulmasını peki hükümet niye istiyor? Çok çarpıcı. Hükümetin burada tek istediği, o fonda biriken paraya el koymak" dedi.

Ulular Belediyesinin açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Erzincan'a gelen Akkaya, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve partililerle Türk-İş İl Temsilcisi Bülent Bulut'u ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akkaya, "Kıdem tazminatında bizim anlayamadığımız bir durum söz konusu. Kıdem tazminatının olmasını işveren tarafı istemiyor, fonun olmasını ise işçi istemiyor. Fonun kurulmasını peki hükümet niye istiyor? Çok çarpıcı. Hükümetin burada tek istediği, o fonda biriken paraya el koymak çünkü sıkıştı, hazıra dağ dayanmaz derler"  ifadesini kullandı.

Yakup Akkaya, Kıdem Tazminatı Fonu'nun yürürlüğe girmesiyle asgari ücretli bir kişinin kıdem tazminatında yüzde 50'ye yakın oranda düşüş olacağını, bir yıllık kıdem tazminatının bin 62 TL'den 565 TL'ye düşeceğini savundu.

Sendikaların hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması gerektiğini belirten Akkaya, şunları söyledi:

"Sendikalar, kendi haklarına ve çıkarlarına ilişkin konuları kim programına almışsa 'şu partiyi biz şundan dolayı destekliyoruz' diye açıklama yapar ama körü körüne değildir bu destek. Yarın aleyhte bir şey varsa çıkar, yiğitçe 'kardeşim bu senin yaptığın yanlış' demelidir ama ne yazık ki özellikle son 10 yıldır yandaş sendikalar kurulmuştur, AK Parti'nin arka bahçesi haline gelmiştir. Sesini çıkartmayan, hakkını aramayan, sözde örgütlü bir toplum görüntüsü içerisinde sendikalarımız varlıklarını sürdürmeye çalışmaktadır." - Erzincan

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Akkaya Erzincan Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title