Haberler

CHP Diyarbakır Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Teşkilatı milletvekili adayları için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

İl binası toplantı salonunda yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Muhsin Koçyiğit, "Cumhuriyeti Kürtler ve Türkler birlikte kurdu. Kürtler ve Türkler bu sorunu birlikte çözecektir" dedi.

Koçyiğit, Türkiye olarak kalkınmanın yolunu ivedi bir şekilde Kürt sorunun çözülmesinden geçtiğini söyledi.

Kürt sorununun temelde demokratikleşme sorunu olduğuna dikkati çeken Koçyiğit şöyle konuştu:

"Bu sorunu çözerken, dürüst, açık ve net olmak lazım. Bu sorunun her aşamasında topluma bilgi verilerek parlamentoda yasal zeminde büyük toplumsal uzlaşı ile çözülmesi gerekir. Kürt sorunu temelinde bütün etnik grupların, dinsel inançların ve farklılıklarının eşit yurttaşlık temelinde uzlaşılmasıyla olur. Kürt sorunun çözmek için güvenlik politikalarına gerek yok. Bu sorunu daha çok insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve eşit yurttaşlık temelinde çözülebilir."

Koçyiğit, CHP'nin Kürt sorununun mümkün olduğu kadar tüm sivil toplum kuruluşu ve toplumsal uzlaştırıcıların geniş katılımıyla demokratik ve saydam bir ortamda eşit yurttaşlık temelinde çözmekten yana olduğunu ifade etti.

"Bütün Kürtlerin anayasal temelde haklarını vermek lazım"

"Bütün Kürtlerin anayasal temelde haklarını vermek lazım" diyen Koçyiğit şunları kaydetti:

"Eğer Anayasa'da bunu açıklığa kavuşturursak bu sorun olmaz. Bugüne kadar Kürt sorununa ilişkin demokratik, özgürlük ve eşit yurttaşlık paketi topluma sunulmadı. Cumhuriyeti kuran ve çok partili yaşamı getiren Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Cumhuriyeti Kürtler ve Türkler birlikte kurdu. Kürtler ve Türkler bu sorunu birlikte çözecektir. Kürtler ve Türkler Cumhuriyet Halk Partilidir. Cumhuriyeti AK Parti kurmadı. O zaman da buna karşıydılar. Bu sorun Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde bu sorun çözülecektir."

CHP Diyarbakır İl Başkan Vekili Mehmet Şerif Doğru ise Kürt sorunun meclise gelmesiyle ve CHP'nin katılımıyla çözülebileceğini ileri sürdü.

CHP'nin Kürt sorunun çözümüne karşıymış gibi bir algının olduğunu belirten Doğru, "Bu sorunun çözümü için elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Bu sorunun çözümü için genel af çıkartılabilir. PKK dağda silahi bırakıp aktif siyasete katılabilir. Türkiye'ye demokrasi gelirse çözülmeyecek hiçbir sorunumuz olmaz. Yeter ki bu sorunun çözümü için bir araya gelelim. Eğer samimiysek bu sorunu meclise taşıyarak çözebiliriz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Diyarbakır'dan gösterdiği 11 milletvekili adayını tanıttı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Muhsin Koçyiğit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title