Haberler

CHP'den, "Türkiye'yi 21'inci Yüzyılın Hasta Adamı Yaptılar" İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "AK Parti, uyguladığı ekonomik uygulamalarla ve sıcak para girişine dayalı yürüttüğü politikayla Türkiye'yi 21'inci yüzyılın hasta adamı yapmış durumda" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "AK Parti, uyguladığı ekonomik uygulamalarla ve sıcak para girişine dayalı yürüttüğü politikayla Türkiye'yi 21'inci yüzyılın hasta adamı yapmış durumda" dedi.

Bir panele katılmak için Eskişehir'e gelen ve parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Perihan Sarı, Türkiye'nin karanlık günlerde olduğunu, Osmanlı Devleti'nin son zamanlarda yaşadığı tablonun tekrarlandığını iddia etti. Sarı, "İçinde bulunduğumuz koşullar, ülkenin birçok kentinin CHP'ye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yaşadığımız günler, Türkiye'nin en karanlık günleridir. AK Parti uyguladığı ekonomik uygulamalarla ve sıcak para girişine dayalı yürüttüğü politikayla Türkiye'yi 21'inci yüzyılın hasta adamı yapmış durumda. AK Parti yeni Osmanlıcılık dönemini oynuyor. Yeni Osmanlıcılık hedefini Orta Doğu'daki hedefleri doğrultusunda gündeme getirirken de Türkiye'de Osmanlı'nın son dönemine benzeyen tabloyu oluşturmuş durumda. Bugün AK Parti, yaşadığımız temel sorunlarla ilgili çözmesi gereken siyasi sorumluluğundan vazgeçmiştir. AK Parti 'Akil İnsan Heyeti'nden medet umarak çözmesi gereken en temel sorunu da sivil inisiyatife devretmiştir. Başbakan Kürt sorunu ile ilgili konuşmuyor. İmralı ile görüşmeler yapıyor, kendisi açıklama yapmıyor. ya memurlarını ya da akil insanları kullanıyor. Ateşe eline uzatmadan bir politika yürütmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Perihan Sarı, barış süreci ile ilgili parti içinde yaşanan gelişmelere ilişkin bir soru üzerine sosyal demokrat parti olduklarını ifade ederek, "CHP'nin bugünlerde ilgi odağı olması, CHP'ye olan güvenin bir işaretidir. CHP hiçbir şey yapmadığı koşullarda bile eleştiriliyor. Parti içinde bulunan sorunlar ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Hiç kuşkusuz parti içinde farklı görüşte olan arkadaşlarımız var ama bu CHP'nin temel politikalarına ilişkin bir farklılık değil. Bu farklı görüşler, bir kanat olarak tanımlanabilir. Bir sosyal demokrat partiyiz. Bir sosyal demokrat partide kanatlar emek, sermaye çelişkisi üzerinden tanımlanır. Emekten yana kanatlar olabilir, sermayeden yana bir kanat olabilir. Ortaya çıkan farklı görüşler böyle tanımlanabilir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Perihan Sarı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title