Haberler

CHP'den Gümüşhane'de 'Cumhuriyet, Vatan ve Hürriyet' Yürüyüşü

CHP'den Gümüşhane'de 'Cumhuriyet, vatan ve hürriyet' yürüyüşü CHP İl Başkanı Bedri Ağaç: "İnşallah bir daha ki 29 Ekim'i daha coşkulu, daha kapsamlı kutlamak için kararlıyız"GÜMÜŞHANE - CHP Gümüşhane teşkilatı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94.

CHP'den Gümüşhane'de 'Cumhuriyet, vatan ve hürriyet' yürüyüşü

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç: "İnşallah bir daha ki 29 Ekim'i daha coşkulu, daha kapsamlı kutlamak için kararlıyız"

GÜMÜŞHANE - CHP Gümüşhane teşkilatı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle 'Cumhuriyet, vatan ve hürriyet' temalı meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

15 Temmuz Zafer Meydanında toplanan partililer ve vatandaşlar ilk olarak müzik eşliğinde halay çekti, horon oynadı. Daha sonra yaktıkları meşalelerle Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile yürüyüşe başlayan grup, Cumhuriyet Caddesi ve oradan da Atatürk Caddesinden marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Zaman zaman yağmur yağışı altında gerçekleşen yürüyüş sırasında "Yaşasın Cumhuriyet" ve "Ya istiklal ya ölüm" yazılı dövizler taşıyan grup, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Ne dikta ne darbe tam bağımsız Türkiye", "Genciz güçlüyüz Atatürkçüyüz", "Gümüşhane uyuma Atatürk'e sahip çık" sloganları attı, araçtan çalan marşlara eşlik etti.

"Bugün Gümüşhane'de gördüğümüz tablo bizi rahatsız etti"

Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarının da destek verdiği yürüyüş Fatih Parkında son bulurken, burada basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkmanın ve 94.kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Gönül ister ki Cumhuriyet'in nimetlerinden faydalanıp, onun sefasını sürüp, bütün imkanlardan maksimum derecede faydalanan insanların en azından bir vefa borcu olarak bu Cumhuriyet'i kuranlara, bu uğurda kan ve gözyaşı dökenlere saygıları çerçevesinde bu anlamlı güne katkıda bulunmaları, coşkuyla kutlamaları biz çok mutlu ederdi. Fakat şunu açık söyleyelim bugün Gümüşhane'de gördüğümüz tablo bizi rahatsız etti. Şu cadde üzerindeki dükkanlara bakıyorum 3-5 işyeri dışında Türk bayrağı asan yok. Evlerde zaten bayrak asma alışkanlığımız neredeyse kayboldu. Bu şehrin etkili, yetkili, sorumlularına sesleniyorum: Okulların çoğunda Atatürk posteri yok. Birkaç tanesinde adeta dalga geçer gibi küçücük Atatürk posteri asmışlar. Resmi kurumlar, kuruluşlar dahil. Biz şahsen bu tablodan dolayı utandık. Yazıklar olsun diyorum" dedi.

"İnşallah bir dahaki 29 Ekim'i daha coşkulu, daha kapsamlı kutlamak için kararlıyız"

Bildikleri yolda tek başlarına da kalsalar aslanlar gibi mücadele edeceklerini, Atatürk'ün kendilerine emanetini kanlarının son damlasına kadar savunarak hiç kimseye eyvallah etmeyecek ve kimseye pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Ağaç, "94.kuruluş yıldönümü kutlamaların günlük bahaneleriyle veya art niyetli olarak katılmayan arkadaşlara sesleniyorum: Cumhuriyetin kuruluş bayramını kutlamazsanız, bu konuda hassas davranmazsanız yarın öbür gün o cumhuriyet ayaklarımızın altından kayarsa yarın cumhuriyetin cenaze merasiminde gözyaşı dökersiniz ama bu döktüğünüz gözyaşı hiçbir şeye yaramaz. Fakat içimiz rahat. Biz var olduğumuz sürece, Atatürk'ün bize emanetini gelecek kuşaklara, sonsuza kadar taşıyacağız, yansıtacağız. İnşallah bir dahaki 29 Ekim'i daha coşkulu, daha kapsamlı kutlamak için kararlıyız" diye konuştu.

"Böyle günlerde bu kadar fedakarlık ta yapmamız gerekir"

Yürüyüş boyunca etrafa verdikleri rahatsızlıktan dolayı üzgün olduklarını da kaydeden Ağaç, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Toydur, düğündür o da bir gündür. Böyle günlerde bu kadar fedakarlık ta yapmamız gerekir. Binlerce kefensiz yatan şehidin olduğu bu ülkede birkaç saatlik eziyet bizlere önemli bir yük getirmemiş olur."

"Biz Türk gençliği olarak şiarımızı Bursa nutkundan, yetki belgemizi de Atatürk'ün gençliğe hitabesinden alıyoruz"

CHP Gümüşhane İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Kara da yağmur yağışına rağmen gösterilen hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, "Bizler Türk gençliği olarak geçen her 29 Ekim'de cumhuriyet devriminin önemini daha iyi kavrıyor ve çağın ilerisinde fikirleriyle bize ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü daha iyi anlıyoruz. Vatandaşın topyekün savaşarak, kıtlık ve açlık içerisinde kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar savunmak bizlerin boynunun borcudur. Çünkü Cumhuriyet eşitlik, özgürlük, milli irade demektir. En çok kimsesizlerin kimsesi demektir. Cumhuriyete karşı oluşacak en küçük yada en büyük tehdide karşı Türk gençliği göreve atılmak için hiç kimseden emir yada vazife beklemeyecektir. Biz Türk gençliği olarak şiarımızı Bursa nutkundan, yetki belgemizi de Atatürk'ün gençliğe hitabesinden alıyoruz" şeklinde konuştu.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Gümüşhane 29 Ekim Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title