Haberler

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'dan Oturma ve Açlık Eylemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Vatandaşlardan detaylar Polis ekiplerinden detaylar CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın konuşması CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün saat 07.00 itibarıyla hem oturma hem de açlık eylemine başladığını belirterek, "Bilsinler ki ben buradan kalkmayacağım. Yukarıdan araçlar inene kadar buradan bir yere gitmeye niyetim yok. Çünkü yaşanacak başka Artvin yok" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Vatandaşlardan detaylar

Polis ekiplerinden detaylar

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın konuşması CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün saat 07.00 itibarıyla hem oturma hem de açlık eylemine başladığını belirterek, "Bilsinler ki ben buradan kalkmayacağım. Yukarıdan araçlar inene kadar buradan bir yere gitmeye niyetim yok. Çünkü yaşanacak başka Artvin yok" dedi.

Bayraktutan, Cerattepe bölgesine giden yolu kapatarak maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin geçişine izin vermeyen gruba polisin müdahalesini protesto için Artvin Valiliği önüne gelerek oturma ve açlık eylemi başlattı.

Bayraktutan, burada yaptığı açıklamada, 20 yıllık bir mücadelenin sonunda hukuk dışı şekilde Cerattepe'ye müdahale edilmek istendiğini ileri sürerek, "Güvenlik güçleri bakımından da büyük bir takviye yapılmış Artvin'e. Giresun'dan, Rize'den, Bayburt'tan, Gümüşhane'den, sanki burası bir terör bölgesiymiş gibi bütün güvenlik güçlerini buraya çağırmışlar. Artvin halkının güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesi, mukavemette bulunması söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

İnsanların yaşam alanlarını, hayatlarını, gelecekleri savunmakla karşı karşıya kaldıklarını savunan Bayraktutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün bunu dilim döndükçe Bakanlara anlatmaya çalıştım. Dün çaresiz kaldık. Sayın Vali Beyle de 3 defa konuştum. Vali Beye de anlatamıyorum bu olayı. Ben 5 yıldır Artvin'in milletvekili olarak Artvin'in çıkarlarını savunmaktan başka bir şey yapmadım. Gelinen noktada insanlar çaresiz kalınca Türkiye'nin ilgisini Artvin'e çekmemiz gerekiyor."

Bugün saat 07.00 itibarıyla hem oturma hem de açlık eylemine başladığını dile getiren Bayraktutan, şunları söyledi:

"Belki buraya müdahale olur, arkadaşlarımı gönderirler. Bilsinler ki ben buradan kalkmayacağım. Yukarıdan araçlar inene kadar buradan bir yere gitmeye niyetim yok. Çünkü yaşanacak başka Artvin yok. Biz buranın gerçek sahipleriyiz, kamu görevlileri değil. Ben Artvin'in milletvekiliyim. Bana ne düşüyorsa buraya bedel ödemeye geldim. Gelsin, buyursunlar, ne yapacaklarsa ilk bana yapsınlar. Bu oturma eylemi bir başkaldırıdır, Artvin'i yok etmek isteyen zihniyete karşı."

Artvin Valisi Kemal Cirit'e de seslenen Bayraktutan, "Yukarıda emir verdi, müdahale etti. Eğer bu Vali Konağının önünde, bu kitleye gaz attırma emrini verirsen ben de sana namus, şeref sözü veriyorum. Bu Artvin'de sana Valilik yaptırmam" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Bayraktutan Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title