Haberler

CHP Antalya Milletvekili Akaydın Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "FETÖ'ye destek verenler cezalandırılsın ama bunun bir mantığının olması lazım. Bu kadar önemli bir Milli Eğitim ordusunun FETÖ ve bölücü terör örgütü kapsamında uzaklaştırılmasını, işten atılmasını çok mantıklı bulmuyorum.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "FETÖ'ye destek verenler cezalandırılsın ama bunun bir mantığının olması lazım. Bu kadar önemli bir Milli Eğitim ordusunun FETÖ ve bölücü terör örgütü kapsamında uzaklaştırılmasını, işten atılmasını çok mantıklı bulmuyorum." dedi.

Akaydın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, eğitim alanındaki çalışmaları değerlendirdi. MEB'in gelecek yılki bütçesinin, yükseköğretim bütçesi ile 111 milyar lira, yatırıma ayrılan payın ise yüzde 8,5 olduğunu belirten Akaydın, bu miktarı "düşük" olarak değerlendirdi.

Proje okullarına değinen Akaydın, Türkiye'deki 170 proje okulundan 106'sının imam hatip lisesi ya da imam hatip ortaokulu boyutunda olduğunu bildirdi. Bu okullarda ciddi bir öğretmen erozyonu yaşandığını belirten Akaydın, "Bu okullardaki öğretmenlerin yaklaşık 24'ü başka okullara atanmış durumdalar. Bunun mantığını anlamak mümkün değil. Bu okulların içini, eğitim kalitesi bakımından boşalttığınız takdirde Türkiye'de çok büyük bir kaos olacaktır." diye konuştu.

Darbe teşebbüsünden sonra olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK'larla 100 bin civarında devlet memurunun işinden uzaklaştırıldığını, bunun yarısının Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olduğuna değinen Akaydın, "FETÖ'ye destek verenler cezalandırılsın ama bunun bir mantığının olması lazım. Bu kadar önemli bir Milli Eğitim ordusunun FETÖ ve bölücü terör örgütü kapsamında uzaklaştırılmasını, işten atılmasını çok mantıklı bulmuyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 500 bin atama bekleyen öğretmen olduğuna işaret eden Akaydın, en kısa zamanda öğretmenlerin istihdam edilmesi gerektiğini belirtti.

KHK'larla rektör atamalarının cumhurbaşkanına bağlanmasına ilişkin sorun yaşandığını savunan Akaydın, "Sokaktaki cahil vatandaş kendi milletvekilini, bakanını seçebilirken bir profesörün, bir doçentin kendi rektörü için oy kullanamaması acıklı bir durumdur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'nin görüşmesi

Toplantıya katılan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de bir gazetecinin başkanlık sistemine ilişkin sorusuna, "Parlamenter sistemin rafa kaldırıldığı, demokrasiden bahsedemeyeceğimiz bir ortamda başbakanın çıkıp, 'Başkanlık sistemi olmazsa ülke bölünür' korkutması bir demokrasinin müjdecisi olabilir mi?" şeklinde yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini hatılatan Usluer, "Hedef sadece ve sadece Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkan olmasını sağlayacak düzeni sağlamaktır. Sayın cumhurbaşkanının hedeflediği güçler birliğini oluşturmaktır ve Sayın Bahçeli'nin de bu konudaki katkısının maksimum kaç milletvekili düzeyinde olacağının hesabını bugünkü toplantıda oluşturulacağını düşünüyorum. Acaba kaç vicdanı elveren MHP milletvekili bu konuda AKP'ye destek olacaktır. Bence konunun özü budur." diye konuştu.

Toplantıda İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu da yer aldı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Akaydın Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title