Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de çadır kentte kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de çadır kentte kalan depremzedeleri ziyaret etti.

İzmir'de 30 Ekim'deki depremde evleri zarar gören için vatandaşlar için Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda oluşturulan çadır kentte incelemelerde bulunan Bakan Kurum, İzmir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sosyal giyim mağazasını ve Afet Koordinasyon çadırını gezdi.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Kurum, sorularını da cevaplandırdı.

Evi hasar gördüğü için kızıyla beraber çadıra yerleştirilen 80 yaşındaki Fidan Kaya'ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Kurum, yaraların hep beraber hızlıca sarılacağını kaydetti.

Bakan Kurum, bedensel engelli Arzu Özdel'in (76) yalnız yaşadığını belirterek, "Bana bir tek göz oda verin, orada oturayım" demesi üzerine de Özdel'in bir misafirhaneye yerleştirilmesi talimatı verdi.

Özdel teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun." dedi.

Depremzedelerden çay daveti

Bakan Kurum, bir çadır önüne kurulan soba etrafında çay içen depremzede gençlerin çay daveti üzerine onların yanına oturarak sorularını cevapladı ve ikram ettikleri çayı içip patlattıkları mısırdan yedi.

Zor bir süreçten geçildiğini kaydeden Kurum, "Allah bir daha böyle kaza, bela vermesin. İnşallah hızlı şekilde yeni konutları yapıp bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bir çadırda Ramazan Bozkurt ve 11 yaşındaki görme engelli kızı Belinay Bozkurt ile sohbet eden Kurum, bu ailenin bir misafirhaneye yerleştirilmesi için talimat verdi.

Depremzedelerden Damla Soytürk de ihtiyaçlarının giderilmesi nedeniyle Bakan Kurum'a teşekkür ederek, "Devletimiz sağ olsun. Her türlü arkamızda. Allah razı olsun sizden. Cumhurbaşkanımızın ellerinden öpüyorum." dedi.

Çocuklarla da konuşan ve onlara kitap hediyen Kurum, çadır kent alanındaki halı sahada futbol oynayan Altınordu Futbol Okulu öğrencileri ile sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kurum Çadırkent İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title