Haberler

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Kilis'te (2)

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 4.5 Yıl İçerisinde Sağlık Alanında Devrim Gerçekleştirdiklerini Belirterek, "Bir Yandan Devrim Gerçekleştirdik. Bir Yandan da Hastanelerin Fiziki Şartlarını Özel Hastane Seviyesine Getirdik" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 4.5 yıl içerisinde sağlık alanında devrim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir yandan devrim gerçekleştirdik. Bir yandan da hastanelerin fiziki şartlarını özel hastane seviyesine getirdik" dedi.

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kilis Valiliği'ni ziyaretinin ardından Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u makamında ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Pepe'nin Başkan Bulut'a, "22 Temmuz seçimlerinde 2 milletvekilini çıkar, yanıma gel, ne istiyorsan baş üzerine. Küçük yerlerde 100-200 oy çok önemli, seçimleri 2-0 almanızı istiyorum" demesi üzerine salonda bulunanlar bakanı alkışladı. Daha sonra Kilis Ağız ve Diş Sağlığı

Polikliniği'nin açılışına katılmak üzere belediyeden ayrılan Bakan Pepe, poliklinik önünde halk oyanları gösterisi ile karşılandı. Törende açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Turgay Happani, "Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ne 5 yeni atama gerçekleşti. Temmuz ayı içerisinde yeni diş hekimi arkadaşlar görevine başlayacak. Bakanlığımıza Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin hastaneye dönüştürülmesi için bir teklifte bulunduk. Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görüldü. İnşallah kısa bir süre

içerisinde Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi faaliyete geçenektir. Kilis Devlet Hastanesi'ne bağlı değil, ayrı bir hastane olacaktır" dedi.

Kilis Milletvekili Hasan Kara da, Kilis'te orman köylüsüne Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından büyük destek verildiğini belirterek, "Bakanlık 130 köylümüze güneş enerjisi taktırdı. Şimdi 100 köylümüze yine güneş enerjisi taktıracak. Kilis Belediyesi atık su tesisi yapılması için sayın bakanımız az önce belediyeye 500 bin YTL gönderilmesi için talimat verdi. Kilis'e, kısa bir süre içerisinde 90 hektarlık alan üzerine kent ormanı yapılması için bakanımız gerekli talimatı verdi. Kilis'e geldiğim zaman bize

'sağlık alanında devrim yaptınız. Şu diş işine bir el atın' diyen vatandaşlarımıza 'biraz sabırlı olun' demiştim. Bugün Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ni açıyoruz. Kısa bir süre içerisinde de burası hastane olacak. Gerekli personel atanmıştır. Artık özelde diş yaptırmanıza gerek kalmayacak. Hepsini burada yaptırabilirsiniz" diye konuştu.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilis Devlet Hastanesi'nin bir kaç gün önce devreye girdiğini belirterek, "Vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunulması için hükümetimiz büyük bir çalışma içerisinde, özellikle sayın başbakanımızın sağlıkta reform denebilecek önemli çalışmalara ön ayak olması, Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Sigortalar Kurumu'nun ünitelerinin hastanelerinin entegrasyonu ile birlikte, vatandaşlarımızın sağlık alanındaki sıkıntıları ve birikmeler bu sayede bitmiştir" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise, sağlık alanında büyük gelişmeler katedildiğini belirterek, "Bağ-Kur, SKK ve Yeşil Kart'ı birleştirdik. Acil servise gelen hastaya ilk önce bakılıyor. Sonra soysal güvencesi soruluyor. Eskiden böyle miydi ? SKK hastanesine gelir, hastaya bakmadan sosyal güvencesi sorulur. Eğer yoksa veya o kuruma bakmıyorsa 'sen şu hastaneye git' denirdi. Tüm hastaneleri birleştirdik. Bununla da yetinmeyip özel hastaneleri halkın hizmetine açtık. Burada sağlık alanında yapılanları

anlatacak olsam en az 2 saat sürer. Yıllardır tüm partiler, sağlıkta reform yapacaklarını söyler, seçimlerde bunu anlatırlar. Ama iktidara geldikleri zaman hiç bir şey yapmazlardı. Ama biz halkımıza bu sorunu çözeceğiz dedik. Çözdük. Sadece sağlık alanında devrim yapmadık. Hastanelerin fiziki şarklarını iyileştirdik. Doktor olmayan yere doktor atadık. Şimdi bir sorun yok. Her yere doktor gönderebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve beraberindekiler tarafından Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açıldı. Bakan Pepe, açılan polikliniği gezdikten sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konut alanına giderek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Kilis İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Pepe, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan, onuruna verilen yemekten sonra karayolu ile Gaziantep'e hareket etti.

(MAD-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title