Haberler

Cevdet Yılmaz: "Türkiye Hiçbir Zaman Dayatmaları Kabul Etmedi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın tahliyesine ilişkin, "Türkiye'ye yönelik birtakım tehditler, bazı tarihler ortaya koyup 'bu tarihe kadar, şunu yapın, bunu yapın' gibi dayatmalar oluştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın tahliyesine ilişkin, " Türkiye'ye yönelik birtakım tehditler, bazı tarihler ortaya koyup 'bu tarihe kadar, şunu yapın, bunu yapın' gibi dayatmalar oluştu. Ama Türkiye hiçbir zaman bunlara prim vermedi, bu dayatmaları kabul etmedi. Her şey bağımsız ve tarafsız yargının kendi takvimi içinde ve kendi çalışma düzeni içinde yürüdü." dedi.

Yılmaz, partisinin Bingöl İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Brunson'ın İzmir'de görülen davada hükümle birlikte serbest bırakılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, bunun tamamen bağımsız ve tarafsız yargının verdiği bir karar olduğunu söyledi.

Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rahip Brunson davası var. Onunla ilgili de bağımsız ve tarafsız yargımız kararını verdi. Biliyorsunuz Türkiye'ye yönelik birtakım tehditler, bazı tarihler ortaya koyup 'bu tarihe kadar, şunu yapın, bunu yapın' gibi dayatmalar oluştu. Ama Türkiye hiçbir zaman bunlara prim vermedi, bu dayatmaları kabul etmedi. Her şey bağımsız ve tarafsız yargının kendi takvimi içinde ve kendi çalışma düzeni içinde yürüdü. En son yargımız şahısla ilgili bir ceza takdir etti."

Ev hapsindeki Brunson'ın içeride geçirdiği sürenin dikkate alınarak tahliye edildiğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, başka türlüsünün de düşünülemeyeceğini vurguladı.

"Türkiye ekonomisi cari fazla verdi"

Yılmaz, kurdan kaynaklı birtakım ekonomik sıkıntılarla ilgili hükümetin tedbirler aldığını, bu sıkıntıların da belli vadede aşılacağını, daha da güçlenmiş bir şekilde çıkılacağını anlattı.

Türkiye'nin savunma sanayisinden, sağlık endüstrisine, petrokimyadan enerjiye yeni proje ve adımlarla yoluna devam edeceğini dile getiren Yılmaz, "Daha çok üreten, ihracat yapan, teknoloji üreten katma değeri çok daha yüksek bir ekonomiden çıkacağız. Her sıkıntıdan birtakım fırsatlar çıkarmak lazım. Bu yaşadığımız ekonomik sıkıntılarda inşallah uzun vadede daha güçlü bir bünye elde etmemize yardımcı olacak. Bünyemizi daha güçlendirecek. Bunun işaretlerini de şimdiden görüyoruz. İhracatımız en son eylül ayında, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 80'leri aştı. Ağustosta cari açık vermedi ekonomimiz, cari fazla verdi." diye konuştu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Cevdet Yılmaz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title