Haberler

Cevdet Erdöl'e Tütünle Mücadele Plaketi

Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ), Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'e, tütün ve tütün ürünleriyle mücadeledeki üstün çabalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ), Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'e, tütün ve tütün ürünleriyle mücadeledeki üstün çabalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, DSÖ Türkiye Temsilcisi ve Ofis Başkanı Dr. Pavel Ursu ve Türkiye Ofisi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Koordinatörü Dr. Toker Ergüder, Cevdet Erdöl'ü Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane Külliyesi'ndeki (Haydarşapa) makamında ziyaret etti.

Erdöl'ü yazdığı "Geçmişten Günümüze Tütün ve Tütün Ürünleriyle Mücadele Yolculuğu" isimli eserinden dolayı tebrik eden Ursu, eserin Türkiye'deki tütün kontrolüyle ilgili tüm tarihi gerçek ve olayları belgeleriyle ortaya koyan, bu alanda mücadele edecek diğer ülkelere yol gösterecek önemli bir halk sağlığı referans kitabı olduğunu belirtti.

Ursu, "Sayın Erdöl'e halk sağlığı alanındaki liderliğinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erdöl de DSÖ'nün tütün kontrol çalışmalarına rehberlik etmesi için tüm üye ülkelere önerdiği MPOWER politika paketi ölçütlerinin tamamını yerine getiren dünyadaki ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, "Türkiye tütünle mücadelede önemli kararlar aldı ve uyguladı. 'Türk gibi sigara içer' deyimini, 'Türk gibi sigarayı bırakır' olarak değiştirdik. Sadece kanunlarla yapılacak bir başarı değil bu. Toplum sigaraya karşı bilinçlendi." değerlendirmesini yaptı.

Ziyarette, Dr. Pavel Ursu, Prof. Dr. Erdöl'e, kaleme aldığı kitabı ve halk sağlığına yaptığı katkıları sebebiyle teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Toker Ergüder Cevdet Erdöl Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title