Haberler

Cerattepe'de Bilirkişi İncelemesi Tamamlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cerattepe'de bilirkişi incelemesi tamamlandı Grubun yağmur altında Artvin Meydanında toplanması Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan açıklama CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan açıklama Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyetinin, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 751 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu 61 avukatın öncülüğündeki ÇED iptal davası kapsamında, Cerattepe maden sahasındaki incelemesi tamamlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cerattepe'de bilirkişi incelemesi tamamlandı

Grubun yağmur altında Artvin Meydanında toplanması

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan açıklama

CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan açıklama Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyetinin, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 751 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu 61 avukatın öncülüğündeki ÇED iptal davası kapsamında, Cerattepe maden sahasındaki incelemesi tamamlandı.

Öğle saatlerinde madenin yapılacağı alana giden heyet yaklaşık 5 saatlik inceleme gerçekleştirdi. Bölgeye giden yaklaşık 40 avukat, üniversitelerden öğretim görevlileri ve sivil toplum temsilcileri bilirkişi heyetine eşlik ederek bilgi verdi. Heyet incelemenin ardından bölgeden ayrıldı.

Heyetin incelemelerinin uzun sürmesi nedeniyle Kafkasör bölgesinde bekleyen grup yağmur nedeniyle il merkezine inerek Artvin Meydanında toplandı.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, burada toplanan vatandaşlara bilirkişi incelemesi ile ilgili bilgi verdi.

Karahan, 2015 temmuz ayında açtıkları 2. Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporunun iptali davasının bilirkişi incelemesinin gerçekleştiğini belirtti.

Karahan, sabah saatlerinde kent merkezinden 11 kilometre uzaktaki Kafkasör mevkisinde ellerindeki pankart ve dövizlerle bilirkişi heyetini bekleyen, sağduyulu şekilde hareket eden vatandaşlara teşekkür etti.

Bilirkişi incelemesinin olumlu sonuçlanmasını istediklerini, hukuka ve adalete güvenmek istediklerini söyleyen Karahan, "Bugün hukukçuların anlattıklarından sonra başka bir karar çıkarsa başka anlam taşır. Çok inanılmaz bir keşif yapıldı. Hocalarımız ve avukatlarımız son derece etkin bir anlatımda bulundu" dedi.

Karahan, yapılan açıklamaların ardından bilirkişi kararını açıklayıncaya kadar her gece gerçekleştirdikleri tencere tava eylemine ara verdiklerini sözlerine ekledi.

Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın ise 5 saate yakın bir keşif yapıldığını, kararın çıkmasının ise 2-3 ayı bulabileceğini ifade etti.

Bilirkişi heyetinin bölgede verimli bir inceleme yaptığını, çok iyi bir anlatım gerçekleştirdiklerini kaydeden Kalın, "Esasen bir şey anlatmaya bile gerek yok. Dönüp doğaya bakmanız bile yeterli Cerattepe'de, Kafkasör'de. Biz yinede elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştık. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Mahkemelerin görevi adaletin gerçekleşmesine hizmet etmektir. Maddi gerçekliği tespit edip adalete, hakka hukuka uygun karar vermektir. Bugün Artvin halkı mahkemelerden adil bir karar bekliyor" diye konuştu.

Kalın, daha önce verilmiş iptal kararları olduğunu, halkın yeniden iptal kararı beklediğini sözlerine ekledi.

CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan da toplantıya katılarak açıklamaları izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Bayraktutan Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title