Haberler

Ceo'lar Kadın Yöneticilere Rehber Olacak

* İş dünyasının önde gelen yöneticileri, yönetim kurullarındaki kadın yönetici sayısının arttırılması için mentorluk yapacak.

* İş dünyasının önde gelen yöneticileri, yönetim kurullarındaki kadın yönetici sayısının arttırılması için mentorluk yapacak.

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Praesta Türkiye ve Forbes Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilen "Yönetim Kurulunda Kadın" Şirketlerarası Mentorluk Programı'nın ikinci dönemi başladı. Program kapsamında "mentor"(akıl hocası, rol modeli, rehber) rolünü üstlenecek yönetim kurulu başkanları, CEO'lar ve bağımsız yönetim kurulu üyelerinden oluşan iş dünyasının önde gelen yöneticileri ile onlara "menti" (öğrenen) olacak kadın yöneticiler Esma Sultan Yalısı'nda bir araya geldi. Aralarında Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Denizbank Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in de bulunduğu mentorlar, esas hedefi her yönetim kurulunda en az üç kadın üyenin bulunmasını hedefleyen program dahilinde eşleştikleri kadın yönetici mentilere bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar.

"TÜRK KADINININ DEĞİL TÜRKİYE'NİN BAŞARISI"

Gecede, programın danışma kurulu başkanlığını MV Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Akpınar'dan devralan Suzan Sabancı Dinçer bir konuşma yaparak, Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında büyümek istediği bir ortamda Türk kadının gücünün büyük bir fırsat olduğunu söyledi. İlk dönemde 40 eşleşmenin olduğunu, ikinci dönemdeyse 50 eşleşmenin olacağını söyleyen Dinçer, "Türkiye çok dinamik bir ülke, genç bir ülke dolayısıyla bence önümüzde çok büyük fırsatlar var. İkinci dönemde isteğimiz, hem eşleşmelerin başarılı sonuçlar doğurması hem de terfi sayısının artması" diye konuştu.

Projeyi Anadolu'ya da götürmek istediklerini söyleyen Dinçer, projenin başarısının sadece Türk kadınının değil Türkiye'nin başarısı olacağını söyledi.

"MENTOR OLARAK ÇOK MUTLUYUM "

Eşleşmeler açıklanmadan önce düşünceleri sorulan Arzuhan Doğan Yalçındağ ise "Mentor olarak çok mutluyum. Mentimle şimdi tanışacağım. Ümit ederim ona bir fayda sağlayabilirim ve o da Türkiye'deki belli başlı kurumların yönetim kurullarında görev alabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzuhan Doğan Yalçındağ Suzan Sabancı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title