Haberler

"Çay koy geliyoruz" dediler! Proseför, eşini karşısında görünce dolandırıldığını anladı

Güncelleme:

Kendini komiser olarak tanıtan şahıslar tarafından aranan profesör ve eşi, dolandırıcılara yüklü miktarda para kaptırdı. Talihsiz adam, dolandırıcıların arayıp "çay koy geliyoruz" demelerinden sonra eşiyle konuşup dolandırıldığını anladı. Yaşlı çift, savcılıkta suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Üniversitesi'nden emekli Prof. Çetin Bolcal, kendini komiser olarak tanıtan şahıslar tarafından dolandırıldı. Uzun süren telefon konuşmaları ile Bolcal ve eşinin güvenini kazan dolandırıcılar, 'paralardaki parmak izini tespit etmeliyiz' bahanesi ile yüklü miktarda parayı teslim alıp sırra kadem bastılar. Dolandırıldığını anlayan emekli profesör, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KOMİSER OLARAK TANITTILAR

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre, İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nden emekli Fizik Profesörü Çetin Bolcal, geçtiğimiz günlerde kendisini komiser olarak tanıtan bir şahıs tarafından arandı. Telefondaki sahte polis, Prof. Bolcal'a savcının talimatı üzerine aradığını, hesabından 100 bin dolar para çektiklerini ama banka hesabındaki paranın durduğunu ve derhal çekilmesi gerektiğini söyledi.

"FETÖ ÜYESİNE PARA GÖNDERMİŞSİNİZ"

Aynı şahısla bağlantılı olan bir başka şahıs profesörün eşini arayarak konuşulanları destekler şekilde ikna etmeye çalıştı. Bunun sonrasından ev telefonları erkek bir şahıs tarafından arandı ve "FETÖ üyesi birine para göndermişsiniz" diyerek çifti korkuttu. Bankaya yönelik operasyon olacağı ve parayı çekmesi gerektiği söylenen emekli profesör ikna edildi.

"PARALARDAKİ PARMAK İZİNİ TESPİT ETMEMİZ GEREK"

Telefon konuşmalarından sonra bankaya gidip 265 bin lira çeken Prof. Bolcal, bir operasyon içinde olduğunu düşündü ve sürekli olarak kendisini komiser olarak tanıtan şahısla iletişim halinde kaldı. Eve gelen eşi ise başka bir bankada hesabı olduğu söylenince tekrar bankaya gitti. Evde yalnız kalan Prof. Bolcal, iletişimde olduğu sahte komiserin isteği üzerine parayı masanın üzerine koyup fotoğrafını çekti ve yolladı. Sahte komiser, bu kez "Paralardaki parmak izlerini tespit etmemiz gerek. Gelecek olan şahsa teslim et" dedi. Eşinin nerede olduğunu öğrenmek isteyen profesöre polis merkezinde olduğu söylendi.

'ÇAY KOY GELİYORUZ' DEDİLER

Prof. Bolcal, tüm parayı gelen şahsa teslim etti. Parayı alan dolandırıcılar, daha sonra telefonla arayıp "15 dakika sonra parayı getireceğiz çay koy" dedi. Eşi eve geldiğinde polis merkezine gitmediğini öğrenen Bolcal, sahte komiseri arayınca telefon suratına kapandı. Dolandırıldığını ve operasyonun aslında kendisi olduğunu anlayan Prof. Bolcal, soluğu savcılıkta alarak kimliği belirsiz şahıslardan şikâyetçi oldu.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Cep Telefonu 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

Toma:

Fizik profesörüymüş, . . . . . . . . . . kenarı :)))

17
114
yanıtYanıtla
ahmet:

bu adamın emekli maaşını dahi vermeyeceksin. bu kim prof kim yahu. bu kadar aptal bir adam asla üniversitede ders veremez. yazıklar olsun senin tahsiline be

13
49
yanıtYanıtla
SEMSİ:

HAYAT BU KİME NASIL DERS VERECEĞİNİ BİLEMEZSİN İNSAN HATASIZ OLMAZ

yanıt19
yanıt1
CAN DEP:

Dolandirmayi halk son 18 yilda ögrendi..

24
14
yanıtYanıtla
Yusuf:

Hakikaten bi insan bu kadar alcalabilir boyle insani ortak degerleri tahrip eden yamyam surulerine karsi bile siyasi olabiliyosun demekki acinacak haldesin zavalli

yanıt5
yanıt5
REALIST:

Yusufmusun ne malsin Koyun oldugunu itiraf etin yani.

yanıt5
yanıt5
Ads:

Koyun dedikçe koyuyoruz yetmiyor mu? ;))

yanıt3
yanıt1
Tan yeh:

Arkadaş iski skandalını parsadanı bilmez yaşı tutöaz:)) demişler buna twiterda 2002 öncesi hapishane yoktu Türkiye de diye:)) inanmış:))) köprüyü sattılar

yanıt2
yanıt1
1907:

Yok dolandırıcılara kızmıyorum artık

25
0
yanıtYanıtla
kafadan:

kafadan prof!

7
16
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title