Haberler

Çaturoğlu, "28 Şubat Post Modern Darbesi Türkiye'nin Yüz Karası"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 28 Şubat post modern darbe girişiminin Türkiye’nin yüz karası olduğunu söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 28 Şubat post modern darbe girişiminin Türkiye'nin yüz karası olduğunu söyledi.

Bin yıl sürecek denen 28 Şubat post modern darbesinin Türkiye'nin yüzünün karası olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, o dönemde yaşanan en büyük hadisenin dindarlara yönelik operasyonlar olduğunu vurguladı. Çaturoğlu açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu andan itibaren, Türkiye demokrasisini sekteye uğratmak isteyenler oldu. 1960 darbesini, 27 Mayıs'ı yapanlar başbakanımızı astılar. Arkasından 12 Eylül'de yaşamış olduğumuz, yaşadığımız üzüntü ve sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bugün bin yıl sürecek denen 28 Şubat'ın, "postmodern" darbe diye nitelendirilen darbenin yıl dönümündeyiz. O gün yaşanılanlar, Türkiye'nin yüzünün karası olarak nitelendirilmelidir. 28 Şubat'ı yaşayanlar bilir, o dönemde yaşatılan en önemli hadise dindarlara yönelik yapılan operasyonlardı. 28 Şubat darbesini yapanlar, "bin yıl sürecek" dedi fakat ömürleri 5 yıla bile yetmedi. O dönemde yaşatılan sıkıntılar 15 Temmuz'da da gerçekleştirilmek istendi. O gece sokakları, caddeleri, meydanları darbecilerin silahlı zorbaların değil milletimizin iradesi zapt etmiş; milyonlarca insan hiçbir zorlama olmadan tamamen kendi iradeleriyle özgürlüğüne, geleceğine sımsıkı sarılmış ve darbe girişimine dur demiştir. Yüce Rabbimden bize '27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u bir daha yaşatmasın' diyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çaturoğlu Zonguldak Ak Parti 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title