Haberler

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın Özelleştirme Kapsamına Alınması

Şeker-iş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Mustafa Kalem, 8 Ekim Tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Çarşamba Şeker Fabrikası'nın Özelleştirme Kapsamına Alınmasına Karşı Destek Turlarına Başladı.

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Mustafa Kalem, 8 Ekim tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çarşamba Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınmasına karşı destek turlarına başladı.

Mustafa Kalem ve sendika yöneticileri Süleyman Bilir ile Sezai Olgun, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ı çalışma ofisinde ziyaret ederek, fabrika hakkında hazırladıkları raporu sundu. Kalem, ziyarette yaptığı konuşmada şeker fabrikasının bölge için önemine değinerek, "Fabrikanın ilçeye çok ciddi katkısı var. Yetiştiğimiz ve suyunu içtiğimiz bu Çarşamba'nın evladı olarak, şeker fabrikasının burada ilelebet bacasının tütmesini istiyoruz. Rakamsal anlamda bakıldığı zaman fabrikanın Çarşamba'ya 35-40 milyon YTL gibi yıllık katma değeri var. Sosyoekonomik açıdan katkısı var. Bu fabrika burada yok edildiği zaman Çarşambamızın ne hale geleceğini hep beraber tahmin edebiliyoruz. Onun için bu fabrikamıza hem siyasi partilerimizin hem de milletvekillerimizin sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ise kendilerinin de şeker fabrikasının kapatılmasını istemediklerini kaydetti. Yılmaz, "Bu konuyla ilgili bizim de çalışmalarımız var. Hükümetimizin, milletvekillerimizin düşüncelerini, politikalarını şuanda tam olarak bilemiyorum. Onun için de çalışmaları ile ilgili şuanda bir şey diyemem. Ama şu bilinmeli ki, AK Parti İlçe Teşkilatı olarak şeker fabrikasının Çarşamba'ya katkılarını biliyoruz. Çarşamba için ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Onun için bizde sizinle birlikte mücadele ederiz" diye konuştu.

(EŞ-SA)

10.11.2007 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title