Haberler

Çankırı'da "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" Konferansı

Çankırı Valiliği İl Müftülüğü "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz."

Çankırı Valiliği İl Müftülüğü "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konferansı düzenledi.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, İl Müftüsü Arslan Türk, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, MHP Çankırı İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ve ilahi grubu gösterileriyle başlayan konferansın açılışında bir konuşma yapan İl Müftüsü Arslan Türk, "Kutlu Doğum Haftası"nı bir dizi etkinliklerle kutlandığını belirtti.

Hz. Muhammed'in hayatını her Müslümanın iyi öğrenmesi gerektiğini ifade eden Türk,

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru'nu konu aldığını kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar da, hoşgörünün insan hayatındaki önemine değinerek, Anadolu'nun kılıçla değil, hoşgörü ile fethedildiğini kaydetti.

Aşkar, Hz. Muhammed'in dünyaya gelişiyle insanlığın onuruna kavuştuğunu ifade ederek, "Peygamberimiz Hz. Muhammed insanlığın onurunu karanlıktan kurtarmıştır. Ondan önce insan onuru ayaklar altındaydı. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. O insanlık için bir umut oldu. Bir burada onu övmüyoruz, onun bizim övgülerimize ihtiyacı yok. Bizim onun adını anmaya ihtiyacımız var. Çünkü onun adının anıldığı yerde gül kokar" diye konuştu.

Aşkar, sevgi ve şefkatten yoksun kalan toplumların Hz. Muhammed'in hayatını örnek alarak daha huzurlu bir toplum haline geleceklerini sözlerine ekledi.

Konferans sonunda vatandaşlara, Kuranı Kerim ve etli pilav dağıtıldı. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Aşkar Hasan Fehmi Arslan Türk Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title