Haberler

Çankaya'da Parklara Ünlü Tiyatrocuların İsmi Verildi

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi, Müşfik Kenter ve Şükran Güngör ile Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Yıldız Kenter'in adını verdiği parkların açılışını gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi, tiyatroya yıllarca emek vermiş Müşfik Kenter ve Şükran Güngör ile Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Yıldız Kenter'in adını verdiği parkların açılışını gerçekleştirdi. Açılışa sanatçı Yıldız Kenter de katıldı.

Çankaya Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Keklikpınarı bölgesindeki parklara aynı zamanda akraba olan tiyatronun üç ölümsüz ustasının ismi verildi. Parkların açılışına katılan ünlü oyuncu Yıldız Kenter, kendi isminin yanı sıra yakın zamanlarda kaybettiği ağabeyi Müşfik Kenter ile eşi Şükran Göngör'ün ismi verilen parkları gördüğünde duygusal anlar yaşadı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Kenter, "Biz insanoğlunun dikkat çekmek, hatırlanmak ve alkışlanmak gibi bir zaafı var. Biz sanatçılarda bu zaaf daha da üst düzeyde. Belki de bu yüzden bu mesleği seçtik. Hayatım boyunca çok ödül aldım. Ama bu kadar canlı, yemyeşil ve çiçek dolu bir ödülü hiç almamıştım. Diyebilirim ki aldığım ödüller içinde beni en çok mutlu eden, heyecanlandıran ödül bu oldu" diye konuştu.

Hizmetleri öncelikle en yoksun bölgelere götürmeye çalıştıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, topografik koşulları nedeniyle hizmet götürmenin nispeten zor olduğu bu bölgeye birbiriyle bağlantılı üç park kazandırmaktan özel bir mutluluk duyduklarını söyledi. İlçe belediyelerinin yalnızca hizmet binalarına ve parklara isim verme hakları olduğunu ifade eden Tanık, "Buradaki parklarımıza yaşam boyu bize aydınlık yayan üç yıldızın ismini verdik. Burası bir Samanyolu oldu" dedi.

Tanık, açılış törenine katılan bölge halkına "Yakında bu bölgeye imkanlarımız ölçüsünde yeni parklar da yapacağız. Bunlardan birine de Bilge Karasu ismi vermeye ne dersiniz?" diye sordu. Konuşmasının sonunda çocuklara da bir çağrı yapan Tanık, "Çocuklar bu park öncelikle sizin. Bu parka zarar vermek isteyen olursa 'Bu park bizim parkımız ve üstelik Yıldız Kenter'in ismini taşıyor' diye onları uyararak parkınıza sahip çıkın" şeklinde konuştu.

Semt sakinleri ve çocukların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreninin ardından vatandaşlar, Yıldız Kenrter ve Başkan Tanık'la hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdiler. Keklikpınarı 901. Cadde, 907. ve 908. sokaklarda toplam 5 bin 105 metrekarelik alana yapılan Yıldız Kenter, Müşfik Kenter ve Şükran Güngör Parkı'nın açılış töreni, sanatçı Mustafa Özaslan'ın söylediği türkülerle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Şükran Güngör Müşfik Kenter Yıldız Kenter Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title