Haberler

Çankaya Belediyesi, Evde Bakım Hizmeti Başlattı

Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Adından Sıkça Söz Ettiren Çankaya Belediyesi, Sağlık Alanında Yaptığı Yeniliklere Bir Yenisini Daha Ekleyerek, Evde Bakım Hizmetini Başlattı.

Sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Çankaya Belediyesi, sağlık alanında yaptığı yeniliklere bir yenisini daha ekleyerek, evde bakım hizmetini başlattı.

Yaş ortalamasının yüksek olduğu Çankaya'da uygulamaya konulan 'evde bakım hizmeti', yalnızca yaşlılara değil, engellilere ve sağlık sigortası bulunmayan anne adaylarına da hizmet vermeyi amaçlıyor. Çankaya Yıldız'da bulunan Nusret Fişek Sağlık Merkezi bünyesinde kurulan merkezde, evde bakım hizmetinin yanı sıra tüm vatandaşlar sağlık hizmeti sunulacak. Merkeze ait tam teşekküllü 4 muayene aracı, 4 evde bakım servis aracı, 2 gezici laboratuvar ve 2 ambulansta çok sayıda yetkin personel görev alacak. Bunun yanı sıra oluşturulan 'yaşam destek' sistemiyle yurttaşların yapmakta zorlandığı ev temizliği, tıraş, banyo gibi kişisel ihtiyaçları da karşılanacak. Engelliler ve sigortasız anne adaylarının da unutulmadığı proje kapsamında 'hasta takip sistemi' ve 'gebelik takip sistemi' uygulanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, pek çok ilki bir araya getiren bu çalışmanın sağlık alanında başlatılan hamlenin önemli bir ayağı olduğunu ifade ederek, "İnşaatı sürmekte olan hastanemizin bitmesiyle Çankayalılara layık oldukları sağlık hizmetini sunmuş olacağız" dedi.

Eryılmaz, yeni açılan merkezin yerli malı cihazlarla donatılması ve uygulanan görüş testi ile ilklerin arasına gireceğini belirterek, "Çankayalılar artık yalnız değil. Yaşı ilerlemiş vatandaşlarımıza her türlü donanıma sahip merkezimizde ve gerekli ekipmanlarla donatılmış araçlarımızla evlerinde ücretsiz hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Çankaya Belediyesi Kent Sağlığı Hizmetleri Müdürlüğü'nün 0800 314 99 00 numaralı telefonunu aramaları gerektiğini kaydeden Eryılmaz, "Hastaneyi yurttaşlarımızın ayağına götürerek, sağlık alanında önemli bir hamle yaptık. Göz muayenesinden röntgen çekimine, kadın doğum ünitesinden kulak burun boğaza dek tüm alanlarda muayene için geliştirilmiş araçlarımızla halkımızın hizmetindeyiz" şeklinde konuştu.

(BK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title