Haberler

"Çanakkale" Konulu Bilgi Yarışmasında Dereceye Girerlere Ödülleri Törenle Verildi

Çanakkale'de Ton Tv Tarafından Düzenlenip Çanakkale Haber Gazetesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İşbirliğinde İlköğretim Okulları Arasında Gerçekleştirilen "Çanakkale" Konulu Bilgi ve Kültür Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu.

Çanakkale'de TON TV tarafından düzenlenip Çanakkale Haber Gazetesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde ilköğretim okulları arasında gerçekleştirilen "Çanakkale" konulu bilgi ve kültür yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Truva Oteli'nde düzenlenen ödül töreni, Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı. 19 okul ve bu okulların seçilmiş 57 öğrencisinin 10 hafta süren kıyasıya bir mücadelesinin yaşandığı yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan Kırlı, TON TV'yi düzenlemiş olduğu yarışmadan dolayı kutlayarak, "TON TV'nin Çanakkale'nin kültürel ve sosyal hayatının gelişmesine yaptığı katkılara bizzat tanık olmaktayım. Gerçekten her gün

evlerimize yerel haberleri ile misafir olmakta ve bizi birbirimizden haberdar kılmaktadır" dedi.

Törende bir konuşma yapan Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise, globalleşen dünyada bilginin çok önemli olduğunu belirterek, "İnsan, dünyada en önemli madde. İnsan kaynağı gerçekten çok önemli. İnsan için de bilgi ve eğitimin önemi çok fazla. Globalleşen dünyada artık ne kadar güçlü, kıymetli, eğitilmiş, bilgili insana sahipsek o ülkeler o kadar gelişmiş olabiliyor. Bilgi yarışması fikri tamamen TON TV ve Haber Gazetesi, Radyo Ton yöneticilerinin, başta genel müdürü olmak

üzere tüm ekibine aittir. Bizler sadece destek olduk. Ancak bu arada bu projeyi de destekleyen başta valimiz olmak üzere, milli eğitim müdürlüğümüze, kültür müdürlüğümüze de teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı zamanda böyle bir bilgi yarışmasında sponsor olarak katılan özel sektör temsilcilerine de ben buradan teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz da, Çanakkale'nin Türk tarihi açısından farklı sayfaları olan çok büyük önemli zaferlere, destanlara şahit olmuş bir il olduğunu belirterek, "Bu nedenle eğitim etkinliği içinde yavrularımızın bulundukları, yaşadıkları geçilmez Çanakkale'nin kendine ve özüne ait olan tarihsel öğesini bilmeleri gerekiyordu. Bu yarışma ile de bu sağlandı" dedi.

Konuşmaları ardından, yarışmaya sponsor olan kişi ve kurumlara ÇOMÜ'nün seramik atölyelerinde sınırlı sayıda üretilen Çanakkale'ye özgü kültürel bir zenginliği olan at başlı seramik testi hediye edildi. Ardından yarışmada dereceye giren okul ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Kıyasıya mücadele ettikleri yarışmada 1. gelen okulun üç öğrencisine İÇDAŞ tarafından başarı bursu, 1. gelen okula Zafer Optik tarafından projeksiyon makinesi, 1. gelen okulun 3 öğrencisine Veziroğlu Papağan tarafından dizüstü

bilgisayar, 2. gelen okula Veziroğlu Papağan tarafından çok fonksiyonlu fax-fotokopi makinası, 2. gelen okulun 3 öğrencisine Serdar Soydan tarafından masaüstü bilgisayar, 3. gelen okula Vezioğlu Papağan tarafından fax-fotokopi makinası, 3. gelen okulun 3 öğrencisine Tokgöz Ticaret tarafından bisiklet, ayrıca yarışmaya katılan 19 okulun öğrencilerine Dardanel tarafından 75 YTL tutarında hediye çeki ve hediye paketi verildi.

(AÖ-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title