Haberler

Çanakkale Gezici Tır Savaş Müzesi Espiye'de

Giresun'un Espiye ilçesine gelen gezici tır savaş müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Giresun'un Espiye ilçesine gelen gezici tır savaş müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Espiye Hükümet Konağı önünde konuşlandırılarak ziyarete açılan Çanakkale 1915 Gezici TIR Savaş Müzesi'nde, Çanakkale Savaşı'nda Türk, İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin kullandığı tüfek, tabanca, mermi, teçhizat ve kişisel giysi başta olmak üzere savaşı anlatan malzeme ve fotoğraf sergileniyor.

Gezici tır müze sorumlusu Selim Kaya, yaptığı açıklamada, 18 Mart 2010'da yola çıktıklarını ve bu zamana kadar 57 il 400 üzerinde ilçede müzeyi sergileyerek, tüm Türkiye'yi dolaştıklarını söyledi.

Halkın ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Kaya, "Müzemizde savaşta kullanılmış 4 bin parça obje bulunmakta. Çanakkale Savaşı'nda yaşananları vatandaşlara göstermek amacıyla yola çıktık. 18 Mart 2015 kadar yani Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılına müzemizle tüm Türkiye'yi gezeceğiz. Buraya da Espiye Belediyesi'nin davetlisi olarak geldik. Herkes Çanakkale'ye gitme fırsatı bulamıyor. Biz de illeri gezip Çanakkale'yi anlatmaya çalışıyoruz. İlgi çok büyük, herkes Çanakkale'ye hasret" dedi.

Gezici Müze TIR'ı, 2 gün Espiye'de kaldıktan sonra Şebinkarahisar ilçesine gideceği belirtildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avustralya Çanakkale Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title