Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

TKDK'nın 11'inci çağrı proje kabul dönemi başladı

Çanakkale'de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 11'inci çağrı proje kabul dönemi başladı.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu 42 ilde yayımlanan 11'inci başvuru çağrı ilanının bütçesinin 512 milyon 713 bin 338 avrodan oluştuğunu bildirdi.

Bu ilan kapsamında hazırlanacak projelerin tesliminin 30 Eylül'de başlayıp 31 Ekim'de sona ereceği bilgisini veren Ortan, şunları kaydetti:

" Çanakkale'de ilan kapsamında, süt ve et üreten tarımsal işletmeler, süt, süt ürünleri, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar, kırsal ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlar, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesine yönelik yatırımlar, kırsal turizm faaliyetlerine yönelik yatırımlar ile kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik yatırımlara hibe desteği verilecek."

Tekvando turnuvası sona erdi

Çanakkale'de, Valilik Kupası Trakya Tekvando Şampiyonası yapıldı.

Tekvando İl Temsilcisi Hasan Altunışık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Mart Spor Salonu'ndaki turnuvaya, Kırklareli'den üç, Balıkesir'den iki, Bursa'dan bir, Çanakkale'den 5 kulüpten 157 sporcunun katıldığını bildirdi.

Çanakkale Anafartalar Spor Kulübünün 7 birincilik, iki ikincilik, üç üçüncülük alarak 56 puanla turnuvanın şampiyonu olduğunu belirten Altunışık, Çanakkaleli sporcuların turnuvada gösterdiği başarıların, 2-4 Eylül'de Karaman'da yapılacak Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası için ümit verdiğini kaydetti.

Lapseki'de yelken yarışları sona erdi

Türkiye Yelken Federasyonu Çanakkale Temsilciliği tarafından düzenlenen "Lapseki Belediye Başkanlığı Kupası Yelken Yarışları" sona erdi.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün süren yarışmaya üç kulüpten yaklaşık 50 sporcunun katıldığını bildirdi.

Belediye olarak sporun tüm dallarına destek verdiklerine dikkati çeken Ekim, kategorilerinde dereceye giren sporculara ödüllerinin verildiğini ifade etti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Gani Mehmet Ekim Çanakkale Lapseki Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title